Σκυλοκαβγάς για τον μόλο -Άναψε φωτιές η απαγόρευση διακίνησης σκύλων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Το Κόμμα για τα Ζώα τάσσεται υπέρ των καταγγελιών όσων παρανομούν, προκαλούν οχληρία ή παρενοχλούν στον μόλο με σκύλους ή χωρίς

Φωτιά άναψε η ανακοίνωση του δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη από την προσωπική του σελίδα στο facebook όσον αφορά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για καθολική απαγόρευση της διέλευσης σκύλων στο πάρκο του μόλου. Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην ανατολική πλευρά του μόλου μαζί με τους σκύλους τους για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση, αποφασίζοντας μάλιστα να δημιουργηθεί ομάδα πρωτοβουλίας για να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με σκοπό την άσκηση πίεσης προς τον Δήμο Λεμεσού για ανατροπή της απόφασης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, απομένει η τυπική έγκριση του υπουργού Εσωτερικών για την επικύρωση της απόφασης. «Παρά ταύτα και επειδή την ευθύνη διαχείρισης του χώρου την έχει ο Δήμος Λεμεσού και για λόγους προστασίας, ασφάλειας και υγείας του κοινού και ιδιαίτερα των παιδιών που συχνάζουν εκεί», εξηγεί, «δόθηκαν οδηγίες στους αρμόδιους λειτουργούς του δήμου για συχνές περιπολίες με παραινέσεις στους ιδιοκτήτες σκύλων και προειδοποιητικά εξώδικα, προτού αρχίσει η λήψη μέτρων σε όσους δεν συμμορφώνονται».

Μερική υπαναχώρηση


Στον απόηχο των αντιδράσεων ο Νίκος Νικολαΐδης επανήλθε με νέα ανάρτηση, επισημαίνοντας ότι «το θέμα δεν θα συζητείτο εάν δεν υπήρχε η μικρή, αλλά δυστυχώς υπαρκτή μερίδα ιδιοκτητών σκύλων που δεν σέβεται τις υποχρεώσεις της απέναντι στα ζωάκια και τους συμπολίτες της». Για το θέμα των περιοριστικών μέτρων για τη διακίνηση των σκύλων, ο δήμαρχος συμπλήρωσε ότι «γίνονται συζητήσεις για να εξευρεθούν λύσεις που θα λαμβάνουν υπόψη τη συγκεκριμένη χρήση του χώρου αυτού, την ανάγκη να μην επηρεαστεί η ευημερία των ζώων, την ανάγκη για ασφάλεια για τα παιδιά μας που παίζουν στον χώρο αυτό, και την ανάγκη ο χώρος να είναι καθαρός». Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του το Κόμμα για τα Ζώα στηρίζει την προσπάθεια των πολιτών και καλεί τον Ν. Νικολαΐδη να ανακρούσει πρύμναν και να αφουγκραστεί τους δημότες και ιδιαίτερα τη μερίδα των πολιτών οι οποίοι είναι νομοταγείς.


Επιστροφή
στην αρχή