Σεισμός 7,2 βαθμών στη Νέα Γουινέα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Οι ισχυροί σεισμοί είναι πολύ συχνοί στην Παπούα Νέα Γουινέα, που βρίσκεται στον «Δακτύλιο της Φωτιάς» του Ειρηνικού, όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες

Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι που είχε εκδοθεί μετά από τον σεισμό 6,9 Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε στα ανοικτά των νότιων ακτών του νησιού της Νέας Βρετανίας, στην Παπούα Νέα Γουινέα, νωρίς το πρωί. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή σοβαρές υλικές ζημιές από τον σεισμό.

Η σημερινή σεισμική δόνηση καταγράφηκε σε σχετικά μικρό βάθος, κοντά στην ακτή, περίπου 162 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ραμπάουλ. Πρόκειται για μία περιοχή πιο αραιοκατοικημένη από εκείνη που είχε πλήξει ο σεισμός των 7,5 βαθμών της 26ης Φεβρουαρίου, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 100 ανθρώπους.

Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό (PTWC) εξέδωσε προειδοποίηση για τον κίνδυνο να πλήξουν τις ακτές της χώρας σεισμικά παλιρροϊκά κύματα σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης. Η προειδοποίηση ήρθη ωστόσο λίγες ώρες αργότερα.

Οι αρχές της Αυστραλίας διαβεβαίωσαν ότι δεν απειλούνταν οι ακτές της χώρας από τσουνάμι εξαιτίας του σεισμού, που αρχικά εκτιμήθηκε ότι ήταν μεγέθους 7,2 βαθμών.

Οι ισχυροί σεισμοί είναι πολύ συχνοί στην Παπούα Νέα Γουινέα, που βρίσκεται στον «Δακτύλιο της Φωτιάς» του Ειρηνικού, όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες.


Επιστροφή
στην αρχή