Συνεργατισμός: Απάντηση Σταυρινίδη στις αναφορές στην Επιτροπή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Για εσφαλμένες αναφορές προς το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον Συνεργατισμό, κάνει λόγο σε επιστολή του ο Γιάννος Σταυρινίδης

Για εσφαλμένες αναφορές προς το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον Συνεργατισμό, κάνει λόγο σε επιστολή του ο Γιάννος Σταυρινίδης.

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ερευνητικής Επιτροπής Γιώργο Αρέστη, ο κ. Σταυρινίδης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η ηθική τραπεζική αποτελούσε πυξίδα της στρατηγικής μας με κορυφαία πράξη την επιστροφή άνω των 100 εκ ευρώ τόκων στους πελάτες από λανθασμένες χρεώσεις».

Αναλυτικά η επιστολή:

Ερευνητική Επιτροπή για τη διεξαγωγή Έρευνας σχετικά με τη κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος

Δια κον Γιώργο Αρέστη Πρόεδρο

Έντιμε κ. Πρόεδρε,

Σε σχέση με εσφαλμένες αναφορές που φαίνεται να έγιναν για το πρόσωπο μου, κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στο πλαίσιο των εργασιών της Ερευνητικής Επιτροπής, οι οποίες όπως διεφάνη στη συνέχεια της διαδικασίας προκάλεσαν ερωτηματικά στα μέλη της Επιτροπής, σάς αποστέλλω την πιο κάτω επιστολή, την οποία σας πληροφορώ ότι προτίθεμαι να δημοσιοποιήσω προς άρση παρεξηγήσεων.

Πρόσληψη στην Συνεργατική Κεντρική Τράττεζα

Προσελήφθηκα στην Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα (ΣΚΤ) τον Ιούνιο του 2014 για 12μηνη δοκιμαστική περίοδο. Η επιστολή πρόσληψής μου, ημερομηνίας 2/5/14, υπογράφεται από τον κ. Μάριο Κληρίδη και αναφέρεται στην ανάληψη της θέσης του Head of Strategy από 1i Ιουνίου 2014. Αξίζει να σημειώσω ότι η συγκεκριμένη θέση ανακοινώθηκε μέσω της PWC (διαδικασία μεταξύ τριών επικρατέστερων υποψήφιων) και καμία σχέση δεν είχε με θέση που αφορούσε στο Γραφείο του Προέδρου. Στη συνέχεια, μου ανατέθηκε και το χαρτοφυλάκιο της Επικοινωνίας κατόπιν υποδείξεων της Τρόικα προς την Τράπεζα για την απουσία ανάλογης υποδομής, υποχρέωση που περιλήφθηκε στον έλεγχο του Εντολοδόχου Παρακολούθησης (Monitoring Trustee). Μονιμοποιήθηκα 12 μήνες μετά την πρόσληψή μου και συγκεκριμένα στις 26/5/2015, με επιστολή που έλαβα από τον τότε Γενικό Διευθυντή κ. Μάριο Κληρίδη.

Προϋπηρεσία

Όταν προσελήφθηκα στην ΣΚΤ είχα ήδη 17 χρόνια εμπειρίας στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, έχοντας εργαστεί στην Κύπρο και την Ελλάδα σε θέσεις Αναλυτή, Προϊστάμενου Ανάλυσης, Διαχειριστή Κεφαλαίων και Σύμβουλου Επενδύσεων. Ο τίτλος της τελευταίας θέσης που κατείχα, προτού προσληφθώ στη Συνεργατική Τράπεζα, ήταν Γενικός Διευθυντής της PCM Advisers LTD, 100% θυγατρικής της Τράπεζας Αναπτύξεως, ενεργώντας ως ο μεγαλύτερος σε μερίδιο αγοράς Σύμβουλος Ταμείων Προνοίας και Συντάξεων στην Κύπρο, με πελατολόγιο που αντιστοιχούσε σε κεφάλαια άνω του ΕΥΡΩ 1δις.

Αρμοδιότητες

Λόγω της φύσης του χαρτοφυλακίου μου, δηλαδή Στρατηγική και Επικοινωνία, είχα διπλή γραμμή αναφοράς τόσο προς τον Πρόεδρο της Επιτροπείας όσο και προς τον Γενικό Διευθυντή, το οποίο ίσχυε και όταν τη θέση του Προέδρου ανέλαβε ο κ. Ταουσιάνης και ακολούθως ο κ. Χατζηνικόλας.

Προσελήφθηκα ως Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Στρατηγικής, η οποία, όπως έχω ήδη αναφέρει, εμπλουτίστηκε στη συνέχεια με την Υπηρεσία Επικοινωνίας, κατόπιν εποπτικών απαιτήσεων. Με την παραίτηση του κ. Τρόκκου, τον Ιανουάριο 2016, ανέλαβα και τη Μονάδα Αναδιάρθρωσης του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα και η Υπηρεσία μου από Στρατηγικής και επικοινωνίας έγινε Διεύθυνση Στρατηγικής και Ανασχηματισμού. Οπότε, έγινα Διευθυντής Διεύθυνσης, ως ένας από τους 34 Διευθυντές, βάσει της διοικητικής δομής της Τράπεζας. Η δε αντιμισθία μου επιβεβαιώνει τα πιο πάνω συγκριτικά και σε απόλυτους αριθμούς.

Συμμετείχα στην επιτροπή Asset Liability Committee (ALCO), κατόπιν πρόσκλησης του κ. Μάριου Κληρίδη, καθώς και στην Executive Committee (EXCO) κατόπιν υπόδειξης που αντιλαμβάνομαι έκανε το Δ.Ν.Τ προς την Τράπεζα, την περίοδο που προσέφερε τεχνική βοήθεια στην Τράπεζα για θέματα διακυβέρνησης.

Ο ρόλος μου ήταν αποκλειστικά συμβουλευτικός προς την ιεραρχία μου και τις Επιτροπές στις οποίες συμμετείχα. Στην Επιτροπή Στρατηγικής του Συμβουλίου, η οποία χάρασσε την στρατηγική του οργανισμού και στην συνέχεια την παρουσίαζε στην Ολομέλεια για έγκριση, παρουσίαζα προτάσεις κατόπιν ανάθεσης απο την ιεραρχία μου. Σημειώνεται ότι, η ηθική τραπεζική αποτελούσε πυξίδα της στρατηγικής μας με κορυφαία πράξη την επιστροφή άνω των ΕΥΡΩΙΟΟεκ. τόκων στους πελάτες από λανθασμένες χρεώσεις.

Εκπαίδευση

Οι σπουδές μου περιλαμβάνουν πτυχίο Β.Sc. στην Διοικητική Επιστήμη από τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, από το οποίο αποφοίτησα με διάκριση λαμβάνοντας βραβείο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μεταπτυχιακό Μ.Sc. από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (UMIST) για το οποίο έλαβα υποτροφία του Ιδρύματος Λεβέντη.

Παραμένω στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις και είμαι έτοιμος για κλήση προκειμένου να καταθέσω και να τοποθετηθώ επί ισχυρισμών που μπορεί να αφορούν το άτομό μου ή και ευρύτερα τα προς διερεύνηση ζητήματα.

Με εκτίμηση

 

 

Γιάννος Α. Σταυρινίδης

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πήρε τα 151 «ναι» η κυβέρνηση Τσίπρα

Πολίτης News, 22:49 (τελευταία ενημέρωση 22:49)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Άντρου-Ακιντζί στην οικία Μπουρτζιού

Πολίτης News, 22:17 (τελευταία ενημέρωση 22:17)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταγγελίες για χρηματισμό μελών της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου

Πολίτης News, 21:15 (τελευταία ενημέρωση 21:15)

Επιστροφή
στην αρχή