Συνέντευξη με τον εκπρόσωπο της πλατφόρμας Cozum ve Baris στη Γενεύη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Για τη σημασία των οργανώσεων υπέρ της ειρήνης μίλησε στον απεσταλμένο του "Π" στη Γενεύη Γιώργο Κακούρη ο Μερτκάν Χαμίτ.

Για τη σημασία των οργανώσεων υπέρ της ειρήνης και της κοινωνίας των πολιτών μίλησε στον απεσταλμένο του "Π" στη Γενεύη Γιώργο Κακούρη, ο εκπρόσωπος τη τ/κ πλατφόρμας "Cozum ve Baris" (Λύση και Ειρήνη) Μερτκάν Χαμίτ. 

Ο κ. Χαμίτ εξήγησε ότι βρίσκεται στη Γενεύη για να λαμβάνει την ενημέρωση από την πηγή των εξελίξεων, καθώς όπως σημείωσε η πλατφόρμα, θα έχει ενεργό ρόλο στην περίπτωση που οι δύο ηγέτες καταλήξουν σε συμφωνία, για την διασπορά της συμφωνίας ανάμεσα στον κόσμο, μέχρι τα δημοψηφίσματα.

Σημείωσε, πως αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει διαφορετική κουλτούρα από αυτήν στην ε/κ πλευρά, της οποίας η κοινωνία των πολιτών δεν συμμετέχει ενεργά σε δράσεις υπέρ της ειρήνης, θεωρώντας ενδεχομένως ότι εκπροσωπείται από τα κόμματα τα οποία υποστηρίζει.

Αναφορικά με τις συνομιλίες, σημείωσε ότι οι ηγέτες δεν εισήλθαν ακόμα στο "πάρε-δώσε" και πως η αυριανή μέρα κατά την οποία θα ανταλλαγούν οι χάρτες είναι κρίσιμη.

Για το θέμα των εγγυήσεων, είπε ότι πρόκειται για ευαίσθητο και πολύπλοκο θέμα, καθώς άπτεται των ευαισθησιών των Ε/κ και Τ/κ που έχουν να κάνουν με τις ανασφάλειες που νιώθουν λόγω των γεγονότων που επισυνέβησαν στο παρελθόν στην Κύπρο.

 

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρίζονται μεταξύ τους στελέχη του Οδυσσέα

Πολίτης News, 02:45 (τελευταία ενημέρωση 02:45)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπάχαλο το ΔΗΚΟ μετά τη φιέστα Νικόλα

Πολίτης News, 02:35 (τελευταία ενημέρωση 02:35)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Agramunt: «Επιστροφή στη συναίνεση»

Πολίτης News, 28.04.2017

Επιστροφή
στην αρχή