Απεργία Τρίτη και Τετάρτη αποφάσισαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Αύριο οι μαθητές θα πάνε κανονικά στα σχολεία, όπως συνάγεται από την κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ.

Κλείνουν την ερχόμενη εβδομάδα τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες, λόγω 48ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών, μετά την απόφαση που έλαβαν την Τετάρτη οι εκπαιδευτικές τους οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ,ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ.
 
Όπως ανακοίνωσαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις μετά την πολύωρη συνεδρία των Κεντρικών Διοικητικών τους Συμβουλίων, αποφάσισαν ομόφωνα όπως οι απεργίες πραγματοποιηθούν Τρίτη και Τετάρτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα.
 
Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι θα καταρτίσουν πλάνο κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠτΔ προς εκπαιδευτικές: Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς

 

Σε δηλώσεις τους μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους ανακοίνωσε πως η απεργία θα είναι κλιμακωτή. Έχουν καταρτιστεί είπε επιτροπές για λήψη μέτρων τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου για το θέμα της γενικότερης απαξίωσης του διαλόγου και του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι. Απευθυνόμενος προς την κοινωνία ο κ. Σωκράτους είπε πως η κυβέρνηση ανάγκασε τις συντεχνίες να φθάσουν σε αυτό το σημείο και έκανε λόγο για μια πρωτόγνωρη απαξίωση των εκπαιδευτικών.  «Προχωρούμε στα όσα έχουμε εξαγγείλει και ζητούμε την κατανόηση της ίδιας της κοινωνίας. Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά θα πληγούν απ’ αυτή την διαδικασία αλλά πάνω απ’ όλα πλήττεται το δημόσιο σχολείο. Όλοι καταλαβαίνουν που έχει οδηγηθεί το πράγμα» τόνισε ο κ. Σωκράτους. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού ανέφερε ότι ο περήφανος εκπαιδευτικός κόσμος ενωμένος θα αντιδράσει με μια 48ωρη πρώτααπεργία, στις παράνομες μεθοδεύσεις. 

 

 Ένταση με δημοσιογράφους

Πρέπει να σημειωθεί ότι η κοινή συνεδρία των εκαιδευτικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε σε τεταμένο κλίμα ενδεικτικό το οποίου είναι και η πρωτοφανής παρέμβαση ηγετικού στελέγχους της ΠΟΕΔ προς τους δημοσιογράφους τους οποίους κατηγόρησε ότι επιχειρούν να ακούσουν τα όσα λέγονται εντός της αίθουσας συνεδρίασης. Κάλεσε μάλιστα τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν από τον όροφο που διεξάγεται η συνεδρία. Ως εκ τούτου αυτή την στιγμή οι δημοσιογράφοι αναμένουν τις εξελίξεις στο πεζοδρόμιο. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρίσιμη συνεδρία των ΚΔΣ των εκπαιδευτικών οργανώσεων


Επιστροφή
στην αρχή