Συνεχίζεται η προσπάθεια να κλείσουν το ρήγμα στον Διαστημικό Σταθμό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μετά από κάθε προσπάθεια οι δύο κοσμοναύτες στο ΔΔΣ φωτογραφίζουν και καταγράφουν σε βίντεο το σημείο του μικρορήγματος.

Συνεχίζουν τις εργασίες επισκευής οι Ρώσοι κοσμοναύτες που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ), για να κλείσουν το μικρό ρήγμα που προκλήθηκε χθες, πιθανόν από μικρομετεωρίτη, όπως εκτιμούν οι κατασκευαστές του διαστημοπλοίου Soyuz MS-09, με αποτέλεσμα να προκληθεί διαρροή οξυγόνου και να πέσει η πίεση στον Διαστημικό Σταθμό.

Οι Ρώσοι κοσμοναύτες θα συνεχίσουν την τρίτη προσπάθειά τους για να κλείσουν το μικρορήγμα με εποξική ρητίνη, αναφέρθηκε στη μετάδοση που έκανε η ΝASA από τον Διαστημικό Σταθμό.

Από τις συνομιλίες που είχε ο μηχανικός του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, Σεργκέι Προκόφιεφ, με το ρωσικό κέντρο ελέγχου, έγινε γνωστό ότι οι Ρώσοι κοσμοναύτες έχουν τοποθετήσει τη δεύτερη επίστρωση με εποξική ρητίνη.

Αργότερα σήμερα το βράδυ θα τοποθετήσουν την τρίτη επίστρωση, ώστε να κλείσει ερμητικά το μικρορήγμα.

Οι οδηγίες επισκευής προς του κοσμοναύτες Όλεγκ Αρτέμιεφ και Σεργκέι Προκόφιεφ δόθηκαν από το ρωσικό κέντρο ελέγχου. Μετά από κάθε προσπάθεια οι δύο κοσμοναύτες φωτογραφίζουν και καταγράφουν σε βίντεο το σημείο του μικρορήγματος, ενώ ανά ώρα καταγράφουν την πίεση εντός του ΔΔΣ.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, TASS


Επιστροφή
στην αρχή