Συνάντηση Αναστασιάδη - Μακρόν για σημαντικές συμφωνίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Χθες πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Jean-Yves Le Drian. Το Κυπριακό είναι και ευρωπαϊκό πρόβλημα, είπε.

Πολύ σύντομα θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, κατά τη συνάντηση θα υπογραφούν σημαντικές συμφωνίες.

Χθες πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας  Jean-Yves Le Drian.

Σε δηλώσεις του σημείωσε πως «η φιλία μεταξύ των δύο χωρών, μας οδηγεί σε εις βάθος σχέσεις». «Συζητήσαμε για ευρωπαϊκά θέματα και θέματα που ταλανίζουν την Ανατολική Μεσόγειο. Μπορώ να πω πως υπάρχει σύγκλιση απόψεων σε όλα τα θέματα», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως οι δύο πλευρές επαναεπιβεβαίωσαν τη θέλησή τους για μια πιο ενωμένη Ευρώπη, ενώ χαρακτήρισε άψογη τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας, λέγοντας ότι τα γαλλικά πλοία εφοδιάζονται στην Κύπρο. «Είναι επιθυμία μας να συνεργαστούμε ακόμη περισσότερο, κάτι το οποίο επιθυμούν Μακρόν και Αναστασιάδης», συνέχισε.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Jean-Yves Le Drian είπε ότι η Γαλλία τάσσεται υπέρ της επανένωσης του νησιού, βάσει της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και γι αυτό κάνει αναφορές και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Πρόσθεσε πως το πρόβλημα της Κύπρου από το 2004 είναι και ευρωπαϊκό. «Αναμένουμε τις εκθέσεις της κας Λουτ και επιθυμούμε να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Η Γαλλία είναι στη διάθεσή σας για βοήθεια. Ευχή μας είναι οι διαπραγματεύσεις να επανεκκινήσουν σύντομα, αλλά και να προχωρήσουν», κατέληξε.

 

 


Επιστροφή
στην αρχή