Συμπληρώνεται το παζλ για τη δολοφονία Λεωνίδη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Ο ύποπτος, ο οποίος αναμένεται να εκδοθεί εντός των ημερών στην Κύπρο, ήταν ένα από τα δύο πρόσωπα που συνέτρωγαν με το θύμα την ώρα της δολοφονίας.

Τον 57χρονο Γιώργο Θεοδωρίδη από τη Γεωργία, καταζητούμενο για τη μαφιόζικη δολοφονία του Ερνέστ Λεωνίδη που διαπράχθηκε στις 8 Φεβρουαρίου σε εστιατόριο της Γερμασόγειας, συνέλαβαν οι διωκτικές αρχές της Βουλγαρίας.

Ο ύποπτος, ο οποίος αναμένεται να εκδοθεί εντός των ημερών στην Κύπρο, ήταν ένα από τα δύο πρόσωπα που συνέτρωγαν με το θύμα την ώρα της δολοφονίας. Στο μεταξύ η Αστυνομία εξασφάλισε εντάλματα σύλληψης εις βάρος των δύο 36χρονων Γεωργιανών που φυγάδευσαν τους εκτελεστές του Λεωνίδη στα κατεχόμενα.

Πρόκειται για τους Roland Beniaidze και τον Vakhtang Mangoshvili, οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισαν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, παρέλαβαν τους εκτελεστές του 47 χρόνου με αυτοκίνητο τους και τους μετέφεραν στο οδόφραγμα του Λιμνίτη, απ’ όπου πέρασαν στα κατεχόμενα για να διαφύγουν στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 10 Μαΐου 36χρονος Λετονός,  φερόμενος ως ο ηθικός αυτουργός της μαφιόζικης δολοφονίας.

Ο Λετονός φέρεται να είναι το πρόσωπο που έφερε στην Κύπρο έναν από τους τρεις εκτελεστές του 47χρονου, τον 31χρονο Γεωργιανό Piruz Kavleashivili. Ο φερόμενος εκτελεστής, μέλος οργάνωσης της ρωσικής μαφίας, κρίνεται ως άκρως επικίνδυνο πρόσωπο, καθώς βρίσκεται στην πράσινη αγγελία της Ιντερπόλ. Ο 31χρονος, όπως και οι δύο άλλοι φερόμενοι εκτελεστές, Lasha Okmelashvili 33 ετών και Aleksi Gambarashvili 29 ετών, καταζητούνται.

Και οι τρεις είναι Γεωργιανοί, κάτοικοι εξωτερικού, οι οποίοι κατέφθασαν στο νησί λίγες ημέρες πριν εκτελέσουν τον συμπατριώτη τους. Για την υπόθεση καταζητούνται επίσης ο 28χρονος Γεωργιανός Σέρτζο Ασλανισβίλι, ο οποίος φέρεται ως το πρόσωπο που τους παραχώρησε όχημα για τις μετακινήσεις τους, ο 29χρονος Λέρικ Μουράτοβ από τη Ρωσία και ο Δημόκριτος Μαγκταλιάνοβ 48 ετών από τη Γεωργία, ο οποίος είναι το δεύτερο πρόσωπο που συνέτρωγε με το θύμα την ώρα του φόνου.


Επιστροφή
στην αρχή