Συμμαχία Γαλλίας- Κίνα για το μέλλον του κόσμου πρότεινε ο Μακρόν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Αναφερόμενος στην ανάγκη για γαλλο-κινεζική ηγεσία ανακοίνωσε για το 2018-2019 την οργάνωση «γαλλο-κινεζικού έτους οικολογικής μετάβασης»

 Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε στην Κίνα την επανεκκίνηση του αγώνα για την κλιματική αλλαγή και την ενίσχυση των δεσμεύσεων για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά τη διάρκεια της επόμενης συνόδου COP 24, που θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία στο τέλος του έτους.

Αναφερόμενος στην ανάγκη για γαλλο-κινεζική ηγεσία αυτής της εκστρατείας, ανακοίνωσε για το 2018-2019 την οργάνωση "γαλλο-κινεζικού έτους οικολογικής μετάβασης", κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στη Κίνα.

"Θα επανέρχομαι τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο στην Κίνα, διότι αυτή είναι η προϋπόθεση για την είσοδο της σχέσης μας σε μία νέα φάση", υποσχέθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν από τη Σιάν, την πόλη της κεντρικής Κίνας όπου κατέληγε το αριστερό τμήμα του Δρόμου του Μεταξιού.

Ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε επίσης για μία συμμαχία ανάμεσα στη Γαλλία και την Κίνα "για το μέλλον του κόσμου", ιδιαίτερα στον περιβαλλοντικό τομέα, και για τη συμμετοχή της Ευρώπης στο κολοσσιαίο κινεζικό σχέδιο των "Νέων Δρόμων του Μεταξιού".


Επιστροφή
στην αρχή