Σήμερα η απόφαση για τον 20χρονο χάκερ - Τον θέλει το FBI

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι το FBI έχει ζητήσει την έκδοσή του στις αμερικανικές αρχές, στο στόχαστρο του οποίου είχε μπει πριν ακόμα συλληφθεί για την υπόθεση.

Σήμερα θα ανακοινώσει το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας την απόφασή του για το εάν ο 20χρονος που είχε καταφέρει επιθέσεις στο δίκτυο της Cablenet θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσής του ή μη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ή εάν θα αφεθεί ελεύθερος. Υπενθυμίζεται ότι το FBI έχει ζητήσει την έκδοσή του στις αμερικανικές αρχές, στο στόχαστρο του οποίου είχε μπει πριν ακόμα συλληφθεί για την υπόθεση της Cablenet, αφού φέρεται να είχε πραγματοποιήσει επιθέσεις και σε αμερικανικές εταιρείες χρησιμοποιώντας την ίδια διεύθυνση που είχε παραλύσει μεταξύ 3-9 Μαϊου του 2017 τα συστήματα της Cablenet. Φέρεται επίσης να αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου κυκλώματος. Ο 20χρονος είναι κυπριακής καταγωγής, με μητέρα από τις Φιλιππίνες.


Για την παρούσα υπόθεση είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους, όταν όμως οι αμερικανικές αρχές ζήτησαν την έκδοσή του, η Αστυνομία προχώρησε στην επανασύλληψή του. Χθες οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου ζητήθηκε η κράτησή του μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών, αλλά η απόφαση επιφυλάχθηκε για σήμερα.
Οι επιθέσεις γίνονταν με τη μέθοδο DDoS Attack, που είναι επιθέσεις εναντίον ενός υπολογιστή οι οποίες γίνονται με στόχο να καταστήσουν μια υπηρεσία ανίκανη να δεχθεί άλλες συνδέσεις και να μην μπορεί να εξυπηρετεί άλλους πελάτες. Οι επιθέσεις αυτές γίνονται με τη μαζική και αυτοματοποιημένη αποστολή ηλεκτρονικών αιτημάτων προς το σύστημα βασισμένο σε διάφορα διαδικτυακά πρωτόκολλα. Αποτέλεσμα τούτου είναι οι αποδέκτες του συστήματος να τίθενται εκτός λειτουργίας.


Επιστροφή
στην αρχή