Σημαντική συνάντηση στην Ισπανία για τους Μεσογειακούς Αγώνες

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΔΙΑΦΟΡΑ
Την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Ντίνος Μιχαηλίδης. Παρόν στη συνεδρία και ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Κίκης Λαζαρίδης...

Πραγματοποιήθηκε στην Ταραγόνα, από 19-21 Απριλίου, η συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) στην οποία την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Ντίνος Μιχαηλίδης. Παρόν στην συνεδρία από κυπριακής πλευράς και ο επίτιμος πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Κίκης Λαζαρίδης, υπό την ιδιότητα του Ταμία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ.

Κατά τη συνεδρία ανάμεσα σε άλλες αποφάσεις που λήφθηκαν, οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων που θα είναι από 22 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου 2018. Σημειώνεται ότι οι αγώνες αρχικά ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2017, αλλά οικονομικά προβλήματα που συνέβαλαν στην καθυστέρηση της υλοποίησης του προγράμματος προετοιμασίας, οδήγησαν στην αναβολή τους για ένα χρόνο.

Στα τέλη Μαρτίου, η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας ενέκρινε την απελευθέρωση κονδυλίου 10,5 εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση της προετοιμασίας, ενώ η συνολική Ισπανική κρατική βοήθεια, αναμένεται να ανέλθει στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην πόλη της Ταραγόνα και την ευρύτερη περιοχή της Καταλωνίας συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Βαρκελώνης. Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 33 αθλήματα, στα οποία θα λάβουν μέρος 4000 περίπου αθλητές από 26 χώρες. Ανάμεσα στις αποφάσεις που λήφθηκαν είναι ότι για την καλαθόσφαιρα οι αγώνες θα αφορούν στο αγώνισμα 3x3.

Διαβάστε επίσης:

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Τιαντζίν Κουνατζιάν ανακοινώνει τον Ντιέγκο Κόστα

Πολίτης Sports, 19:35 (τελευταία ενημέρωση 19:35)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την κάνει ο Γκριεζμάν: «Μπορεί Αγγλία, Γερμανία, Κίνα, ΗΠΑ...»

Πολίτης Sports, 19:22 (τελευταία ενημέρωση 19:22)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουρίνιο: «Το μυαλό μας στα θύματα, έχουμε δουλειά να κάνουμε»

Πολίτης Sports, 19:08 (τελευταία ενημέρωση 19:08)

Επιστροφή
στην αρχή