Σημαντικές επαφές CFA με φορείς της οικονομίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο επίκεντρο της συνάντησης με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου βρέθηκαν το Brexit και θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως ρυθμιστικά ζητήματα.

Κύκλο επαφών με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και άλλους φορείς της οικονομίας πραγματοποίησαν διευθυντικά στελέχη του Ινστιτούτου CFA από τις ΗΠΑ και το Λονδίνο και η ηγεσία του Κυπριακού Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus).

 

Στο επίκεντρο της συνάντησης με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου βρέθηκαν το Brexit και θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως ρυθμιστικά ζητήματα, το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον, το νέο καθεστώς παροχής επενδυτικών υπηρεσιών (MiFID II / MiFIR) καθώς και ειδικοί τρόποι στήριξης του έργου της Επιτροπής μέσω των εργασιών του CFA Institute στα γραφεία του Λονδίνου και των Βρυξελλών.

 

Συζητήθηκε ακόμη η συμμετοχή του CFA Society Cyprus στις διαδικασίες διαβούλευσης της Επιτροπής για τρέχοντα θέματα του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου, ενώ παρουσιάστηκε η τεχνοκρατική κατάρτιση των κατόχων του επαγγελματικού τίτλου CFA και η συνεχής επαγγελματική εκπαίδευση της οποίας τυγχάνουν ακόμα και μετά την απόκτηση του επαγγελματικού τίτλου CFA.

 

Εκ μέρους του CFA Institute το «παρών» στις συναντήσεις έδωσαν η Lucy Courtenay, Διευθύντρια Κυβερνητικών και Ρυθμιστικών Σχέσεων, ο δρ Michael G. McMillan, Διευθυντής Δεοντολογίας και Επαγγελματικών Προτύπων, και η Kasia Marianiuk, Διευθύντρια Σχέσεων του CFA Institute για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

 

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus), Παναγιώτης Χρυσοστόμου,  εξέφρασε τη δέσμευση του CFA για στενή συνεργασία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, υπογραμμίζοντας ότι o Σύνδεσμος αποτελεί το κατ’ εξοχήν σώμα με την απαραίτητη πιστοποίηση και τεχνογνωσία για την παροχή, σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς καθώς και σε φυσικά πρόσωπα, συμβουλευτικών υπηρεσιών στους τομείς της χρηματοοικονομικής επιστήμης και των επενδύσεων στην Κύπρο.

 

Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και με τη διοίκηση του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) καθώς και με τραπεζικά ιδρύματα. Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κύπρο, ο δρ McMillan έδωσε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου περί Δεοντολογίας στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ενώ τα μέλη του Συνδέσμου παρακολούθησαν εξειδικευμένα σεμινάρια.

 

***

 

CFA Society Cyprus www.cfasociety.org/cyprus  

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus)  είναι ο τοπικός σύνδεσμος στην Κύπρο του Ινστιτούτου CFA, το οποίο εδρεύει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και έχει περισσότερα από 140.000 μέλη σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας σε εξειδικευμένους χρηματοοικονομικούς αναλυτές, κατόπιν αυστηρών εξετάσεων, την κορυφαία πιστοποίηση CFA (Chartered Financial Analyst). Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 2003 και σήμερα αριθμεί 120 μέλη, τα οποία έχουν όλα αποκτήσει την πιστοποίηση του CFA Charterholder και αντιπροσωπεύουν όλες τις μεγάλες τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες της Κύπρου. Ως πιστοποιημένοι χρηματοοικονομικοί αναλυτές από το Ινστιτούτο CFA, τα μέλη του Συνδέσμου είναι τα πλέον καταρτισμένα σε θεωρητικό, αλλά και πρακτικό επίπεδο άτομα για να αναλύουν θέματα σχετικά με την Χρηματοοικονομική Επιστήμη και ειδικότερα τις επενδύσεις.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ολομέλεια τροποποίησε το νόμο για τους ΣΥΟΠ

Πολίτης News, 19:25 (τελευταία ενημέρωση 19:25)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποκατάσταση του πάσου του δημοσιογράφου του CNN διέταξε δικαστής

Πολίτης News, 19:11 (τελευταία ενημέρωση 19:11)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση προσφύγων με αφορμή την ανακήρυξη του ψευδροκράτους

Πολίτης News, 18:46 (τελευταία ενημέρωση 18:46)

Επιστροφή
στην αρχή