Συλλούρης: Ο Φάκελος της Κύπρου εξετάζεται για στοιχεία αγνοουμένων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Η προτεραιότητα είναι να μελετηθεί όλος και σε βάθος, αφού πρώτα ψηφιοποιηθεί σωστά και καταχωρηθεί σε αρχεία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Στοιχεία για αγνοουμένους θα αναζητηθούν στο Φάκελο της Κύπρου προκειμένου, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης.
 
Η προτεραιότητα μετά την παραλαβή του Φακέλου είναι να μελετηθεί  όλος και σε βάθος, αφού πρώτα ψηφιοποιηθεί σωστά και καταχωρηθεί σε αρχεία, είπε. 

Μιλώντας στην Πάφο, μετά το μνημόσυνο του Αντιναύαρχου Ελευθέριου Χανδρινού, κυβερνήτη του αρματαγωγού «Λέσβος» και των καταδρομέων που έπεσαν σε όλα τα πεδία των μαχών, ο κ. Συλλούρης σημείωσε πως ανάμεσα στις προτεραιότητες της επιτροπής επιστημόνων, η οποία μελετά το Φάκελο της Κύπρου, είναι να εξεταστεί κατά πόσον υπάρχουν στοιχεία για τους αγνοούμενους. 

Ο ίδιος, σημείωσε, δεν έχει πληροφορία ότι υπάρχουν στοιχεία, αλλά «θα πρέπει τουλάχιστον  να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες και να αξιοποιηθούν όλες οι πληροφορίες, οι οποίες υπάρχουν, ώστε να βοηθήσουμε». 

Βασική του επιδίωξη, κατέληξε, είναι να συγκεντρωθούν και άλλα στοιχεία από άλλους θεσμούς της Ελλάδας, αλλά και αλλού.


Επιστροφή
στην αρχή