Σύγκρουση συμφερόντων από το δώρο Cyta σε στελέχη του Συνεργατισμού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Εισιτήριο για τους αγώνες του Champions League στο μέλος του δ.σ. της Cyta υπό την ιδιότητά του ως γ.δ. του Συνεργατισμού. Τελικά το αποποιήθηκε.

Ένα ενδιαφέρον εύρημα, κατά τον έλεγχο του Οδυσσέα Μιχαηλίδη στη cyta, είναι πως στην κατανομή των εισιτηρίων για τους αγώνες UEFA Champions League για το 2018 (στο πλαίσιο συνεργασίας με εταιρεία που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της UEFA) παραχωρήθηκε έμμεσα πακέτο σε μέλος του συμβουλίου της cyta, τον κ. Γ. Σταυρινίδη, «δήθεν επειδή εργοδοτείται ως διευθυντής στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα που είναι ένας από τους μεγάλους πελάτες της Αρχής, και η οποία, βάσει των εσόδων που προσφέρει στην Αρχή, επιλέγηκε για την παραχώρηση δύο ταξιδιωτικών πακέτων».

Τα δύο αυτά πακέτα διατέθηκαν τελικά στον γενικό διευθυντή της ΣΚΤ Ν. Χατζηγιάννη, καθώς και στον πιο πάνω διευθυντή, που όπως αναφέρθηκε είναι επίσης μέλος του δ.σ. της cyta.

«Η υπηρεσία μας έχει την άποψη ότι δεν δύναται να παραχωρείται σε μέλος του συμβουλίου οποιοδήποτε δώρο από τον οργανισμό υπό την ιδιότητά του ως πελάτη, καθώς αυτό δημιουργεί σύγκρουση συμφερόντων και συνιστά κατάχρηση εξουσίας. Επιπλέον, η εκτιμώμενη αξία του υπερβαίνει την αξία αποδοχής δώρου (50 ευρώ), πέραν της οποίας απαιτείται σχετική ενημέρωση της γραμματείας, βάσει της πολιτικής της Αρχής, θα πρέπει να ισχύει και για τους υπαλλήλους αλλά και για τα μέλη του συμβουλίου». Όσον αφορά στη συμπερίληψη της ΣΚΤ στους πελάτες που χρήζουν παραχώρησης τέτοιων προνομίων, η Ελεγκτική Υπηρεσία θεωρεί απαράδεκτο να συμπεριλαμβάνεται η ΣΚΤ, καθώς «είναι κρατική και θα έπρεπε να είχε εξαιρεθεί».

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η ΕΥ είχε εκφράσει την άποψη ότι τα δύο πρόσωπα δεν θα έπρεπε να αποδεχτούν το ταξιδιωτικό πακέτο. Η Αρχή στην απάντησή της ανέφερε ότι η παραχώρηση των πακέτων αυτών δεν σχετίζεται με την παράλληλη ιδιότητα ενός εκ των διευθυντικών στελεχών ως μέλους του συμβουλίου της Αρχής, αλλά έγινε με βάση την πολιτική και τα κριτήρια που εφάρμοσε η Επιχειρηματική Αγορά για την παραχώρηση δωρεάν εισιτηρίων. Επιπλέον, εξήγησε πως κανένα από τα δύο πιο πάνω διευθυντικά στελέχη δεν έκανε χρήση του πακέτου.

Δέον να σημειωθεί ότι, τόσο ο κ. Χατζηγιάννης όσο και ο κ. Σταυρινίδης, σύμφωνα με τον γενικό ελεγκτή αποφάσισαν να μην κάνουν χρήση του συγκεκριμένου δώρου μετά που η υπηρεσία του εντόπισε και ανέδειξε το θέμα.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νομική Υπηρεσία και Ανώτατο Δικαστήριο σε σύγκρουση κορυφής

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ, 14:50 (τελευταία ενημέρωση 14:50)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περισσότερες συνενώσεις δήμων με κοινότητες θέλει η Ένωση Δήμων

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΜΑΝΩΛΗ, 14:45 (τελευταία ενημέρωση 14:45)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΓ ΑΚΕΛ: Η απόρριψη της ομοσπονδιακής λύσης οδηγεί στη διχοτόμηση

Πολίτης News, 14:44 (τελευταία ενημέρωση 14:44)

Επιστροφή
στην αρχή