Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη Μάνδρα: Πνίγηκε στο σπίτι του

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΛΛΑΔΑ

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Νέας Περάμου, που δύο 24ωρα μετά τις φονικές πλημμύρες που σκότωσαν 16 ανθρώπους.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Νέας Περάμου, που δύο 24ωρα μετά τις φονικές πλημμύρες που στοίχισαν την ζωή σε 16 συμπολίτες τους, εξακολουθούν να αναζητούν τέσσερις ακόμα ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, οι κατεστραμμένες περιουσίες τους βρίσκονται απροστάτευτες στο έλεος των κακοποιών, που ήδη ξεκίνησαν το έργο τους στα μισογκρεμισμένα από τα ορμητικά νερά κτήρια.

Διαβάστε:«Πνίγηκε» η Αθήνα - Έκλεισαν δρόμοι από την κακοκαιρία (βίντεο)

Τρίτη ημέρα, λοιπόν, και οι κάτοικοι της Μάνδρας και της Νέας Περάμου προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους από την καταστροφή. Ο άστατος καιρός και η λάσπη που υπάρχει στα περισσότερα σπίτια δεν βοηθούν ενώ οι πληγές από το θάνατο 16 συνανθρώπων τους έχουν να αντιμετωπίσουν και τη φυσική καταστροφή.

Ο κ. Βαγγέλης, ο ανιψιός του 88χρονου Σπύρου Χρυσούλη που πνίγηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου μέσα στο ίδιο του το σπίτι μίλησε στο protothema.gr

«Τον θείο μου, τον βρήκα νεκρό μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Την ώρα που τα ορμητικά νερά του χειμάρρου σκέπασαν το σπίτι ο θείος μου κοιμόταν στο κρεβάτι του. Το νερό είχε φτάσει μέχρι το ταβάνι. Τι να προλάβει να κάνει ο άνθρωπος; Μπορεί να προσπάθησε να φτάσει ως την πόρτα αλλά ποιος το ξέρει; Εγώ μπήκα μέσα στο σπίτι όταν η ΕΜΑΚ άνοιξε την πόρτα και τον βρήκα κάτω ξαπλωμένο νεκρό. Δεν περιμέναμε τόση μεγάλη καταστροφή», λέει συγκλονισμένος ο κ. Βαγγέλης .

Η κ. Κατερίνα, είναι η μητέρα του άτυχου 50χρονου που ήταν ένας από τους πρώτους αγνοούμενους στην περιοχή της Μάνδρας και το άψυχο σώμα του οποίου βρέθηκε χτες το βράδυ στην περιοχή Γεφυράκι, λίγα μέτρα πιο κάτω από το σπίτι του:

«Μέχρι και την τελευταία στιγμή ήλπιζα ότι μπορεί να είναι ζωντανός. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι το παιδί μου πνίγηκε μέσα στο σπίτι του. Βρήκαν το άψυχο σώμα του λίγα μέτρα πιο κάτω από το σπίτι. Τον έπαιρνα τηλέφωνο και δεν απαντούσε. Στην αρχή φαντάστηκα οτι μπορεί να βοηθάει κόσμο από τις πλημμύρες και δεν ήθελα να πιστέψω ότι μπορεί να τον έχει παρασύρει ο χείμαρρος. Και σήμερα το πρωί έτρεχα στο νεκροτομείο». 

Συγκλονίζει ο κ. Στάμου που με δάκρυα στα μάτια περιγράφει τον τροπο με τον οποίο σώθηκε ο ίδιος και η γυναίκα του από το χείμαρρο. Έντρομος ανέβασε την ανήμπορη γυναίκα του στην πλάτη και βγήκαν έξω από το σπίτι.

«Βούιζε ο χείμαρρος όπως κατέβαινε από το βουνό και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε από που ερχόταν αυτή η βουή  Πάω να ανοίξω την πόρτα και δεν άνοιγε η πόρτα. Από τα νερά και τα μπάζα που έφερνε ο χείμαρρος δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω. Της φωνάζω "γυναίκα πνιγόμαστε". Έμπαιναν λασπόνερα μέσα στο σπίτι και της λέω"αν μείνουμε εδώ θα πεθάνουμε.Ανέβα στην πλάτη μου να βγούμε έξω , όπως μπορούμε πριν μας πνίξουν τα νερά».

ΠΗΓΗ: protothema.gr 


Επιστροφή
στην αρχή