Συγκλονισμός από τον θάνατο του DJ Avicii

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Τη θλίψη τους για τον θάνατο του DJ Avicii εξέφρασαν μέσω αναρτήσεών τους διάσημοι DJ's όπως οι Tiesto, David Guetta και Armin van Buuren

Συγκλονισμένη είναι η παγκόσμια μουσική σκηνή από τον αιφνίδιο θάνατο του διάσημου Σουηδού DJ Avicii, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο Ομάν.

Μέχρι στιγμής, τα αίτια θανάτου του Tim Berling, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, παραμένουν άγνωστα. Ωστόσο, το BBC σημειώνει ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, μεταξύ αυτών και οξεία παγκρεατίτιδα, εν μέρει λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Τα προβλήματα υγείας ήταν αυτά που τον ανάγκασαν το 2016 να ανακοινώσει ότι σταματά τις παγκόσμιας περιοδείες.

Ο 28χρονος είχε συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες, μεταξύ αυτών η Μαντόνα και οι Coldplay. Ο Avicii ήταν πρωτοπόρος του σύγχρονου Electronic Dance Movement, ενώ κέρδισε δύο MTV Music Awards, ένα Βραβείο Μουσικής Billboard και δύο υποψηφιότητες Grammy. Από τις μεγαλύτερές του επιτυχίες ήταν το Wake Me Up, το Levels, και πιο πρόσφατα το Lonely Together με τη Rita Ora.

Σύμφωνα με το BBC, o Avicii θεωρείτο ένας από τα μεγαλύτερα ονόματα της dance μουσικής τα τελευταία δέκα χρόνια.

H είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στην παγκόσμια μουσική σκηνή, ενώ πολλοί συνάδελφοί του, όπως οι Tiesto και David Guetta, εξέφρασε τον συγκλονισμό τους μέσω αναερτήσεών τους στα κοινωνικά δίκτυα.


Επιστροφή
στην αρχή