Συγκλονισμένος ο Χρ. Στυλιανίδης από επίσκεψη σε καταυλισμό στο Ιράκ

WEB TV /ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το Ιράκ επισκέφθηκε ο Επίτροπος Χρ. Στυλιανίδης και οι εικόνες που κατέγραψε ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle από καταυλισμό είναι συγκλονιστικές

Το Ιράκ επισκέφθηκε ο Επίτροπος για Ανθρωπιστικά Θέματα της ΕΕ Χρήστος Στυλιανίδης και οι εικόνες που κατέγραψε ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle που τον συνόδευε από καταυλισμό προσφύγων είναι συγκλονιστικές.

Ο κ. Στυλιανίδης επισκέφθηκε τον καταυλισμό και δήλωσε και ο ίδιος συγκλονισμένος από τα όσα αντίκρισε . Πρόκειται για καταυλισμό, ο οποίος πρόσφατα χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ και είναι αυτή τη στιγμή υπερπλήρης, φιλοξενώντας γύρω στους 27 χιλιάδες ανθρώπους, την ώρα που καθημερινά καταφθάνουν εκατοντάδες οι οποίοι χρειάζονται στέγαση και φροντίδα.

Πρόκειται για την τρίτη επίσκεψη του Κύπριου Επιτρόπου της ΕΕ στο Ιράκ, κατά την οποία είχε πραγματοποιήσει και σειρά επαφών με αρμόδιους και αξιωματούχους. Όλοι είχαν το ίδιο αίτημα να υποβάλουν: «Περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια από την ΕΕ στο Ιράκ», η οποία σύμφωνα με δήλωση τοπικού αξιωματούχου, θα περιόριζε και  την προσφυγική ροή στην ΕΕ.

Όμως τα κονδύλια της ΕΕ, δεν επαρκούν.  «Είναι πέραν των δυνατοτήτων μας και πέραν των όσων η ΕΕ δύναται να διαθέσει» είπε ο κ. Στυλιανίδης, σημειώνοντας πως χρειάζεται διεθνής στρατηγική για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου της Deutsche Welle.

Διαβάστε επίσης:

WEB TV

Στιγμιότυπα Ανόρθωση-ΑΕΚ 0-1 (36η αγων.)

Πολίτης Sports, 20.05.2017

WEB TV

Στιγμιότυπα ΑΠΟΕΛ-Απόλλων 2-2 (36η αγων.)

Πολίτης Sports, 20.05.2017

Επιστροφή
στην αρχή