Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία του Ανδρέα Βγενόπουλου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή ήταν η επιθυμία της οικογένειας του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της MIG. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Σε στενό κλειστό οικογενειακό κύκλο θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Ανδρέα Βγενόπουλου σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειας του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της MIG. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι με βαθιά οδύνη το Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Investment Group (MIG) ενημερώθηκε για τον θάνατο του ιδρυτή του Ομίλου Ανδρέα Βγενόπουλου, από καρδιακή ανακοπή.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα, σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ήταν ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας «Βγενόπουλος και Συνεργάτες». Από το 1998 δραστηριοποιήθηκε στον επενδυτικό και τραπεζικό χώρο, δημιουργώντας έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν διακεκριμένος αθλητής ξιφασκίας, πρωταθλητής Ελλάδος με διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες και μέλος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μονάχου το 1972.

Η σχέση του με την Κύπρο
Στην Κύπρο, ο Ανδρέας Βγενόπουλος υπήρξε Γενικός Διευθυντής της Λαϊκής Τράπεζας και το όνομά του είχε συνδεθεί με διάφορα σοβαρά ζητήματα τα που σχετίζονται με την κατάρρευση της κυπριακής Οικονομίας, όπως το σκάνδαλο ELA της Λαϊκής και η πολύκροτη υπόθεση Focus, γεγονότα που τον έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

 


Επιστροφή
στην αρχή