Σε νοτιοκορεατικό έδαφος τα στελέχη της Βορείου Κορέας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η αποστολή θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή, όταν και θα επιστρέψει στην Πιονγκιάνγκ

Στη Νότια Κορέα βρίσκονται από σήμερα το πρωί τα μέλη της κυβέρνησης της Βορείου Κορέας, τα οποία θα παρευρεθούν στη σημερινή τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που πραγματοποιούνται στην Πιοντσάν.

Ανάμεσα στα μέλη της αποστολής, βρίσκεται και η Κιμ Γιο Τζιονγκ, αδερφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Μαζί της ταξίδεψαν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Κιμ Γιονγκ Ναμ και ο Τσο Χούι, επικεφαλής της Επιτροπής Αθλητισμού.

Την αποστολή υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο του Ιντσέον ο υπουργός Ενοποίησης της Νοτίου Κορέας Τσο Μίουνγκ-γκίον. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η αποστολή θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή, όταν και θα επιστρέψει στην Πιονγκιάνγκ.

Τις τελευταίες, δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο ανέφεραν ότι ήταν πιθανή μία συνάντηση μεταξύ των μελών της βορειοκορεατικής αποστολής και της αμερικανικής, με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς να αφήνει επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο. Ωστόσο, η Βόρεια Κορέα υπογράμμισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να συναντηθεί με Αμερικανούς αξιωματούχους.

H συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, θεωρείται ως ένα βήμα για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Πιονγκιάνγκ και Σεούλ, ωστόσο αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις φιλοδοξίες του Κιμ Γιονγκ Ουν όσο αφορά τα πυρηνικά.

Υπενθυμίζεται πως Βόρεια και Νότια Κορέα θα παρελάσουν κάτω από την ίδια σημαία, ενώ θα έχουν κοινή ομάδα στο χόκεϊ γυναικών.


Επιστροφή
στην αρχή