«Σχολείο ναρκοπέδιο» στην Επισκοπή - Παραμένει κλειστό και σήμερα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

01
13

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής έπειτα από απόφαση του συνδέσμου γονέων και του κοινοτικού συμβουλίου του χωριού

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής έπειτα από απόφαση του συνδέσμου γονέων και του κοινοτικού συμβουλίου του χωριού.

Το σχολείο παραμένει εργοτάξιο για τρίτη χρονιά και οι οργανωμένοι γονείς θέτουν επιτακτικά θέμα ασφάλειας των παιδιών τους.

Διαβάστε επίσης: Οι μαθητές επέστρεψαν, οι υπόλοιποι ακόμη ψάχνονται

Οι γονείς κάνουν επίσης λόγο για «σχολείο ναρκοπέδιο», καθώς, όπως αναφέρουν, εκτός από το γεγονός ότι παραμένει εργοτάξιο, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ηλεκτρική του εγκατάσταση.

Διά στόματος του προέδρου του συνδέσμου γονέων του σχολείου Ανδρέα Κτώρου, οι γονείς καταγγέλλουν επίσης ότι την περασμένη Πέμπτη δύο εκπαιδευτικοί παραλίγο να υποστούν ηλεκτροπληξία. «Την Πέμπτη συγκεκριμένα είχαμε δύο εκπαιδευτικούς παραλίγο να πάθουν ηλεκτροπληξία, οι τεχνικοί δεν έχουν βρει ακόμη το λάθος, ενώ δεν υπήρξε καμία ενημέρωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι κατά τη γενική συνέλευση την Παρασκευή, οι γονείς, που αριθμούν 550 για 293 παιδιά περίπου, αποφάσισαν ότι δεν θα επιτρέψουν την είσοδο και ταυτόχρονα θα κρατήσουν κλειστό το σχολείο «ωσότου δεχτούμε γραπτές διαβεβαιώσεις και για το ηλεκτρικό ρεύμα, η οποία είναι η ασφάλεια των παιδιών, και για την οικοδομή, επιτέλους, πρέπει να δοθούν γραπτά χρονοδιαγράμματα».

Διαβάστε επίσης: Πρώτο κουδούνι με απειλή απεργίας

Οι γονείς κάνουν λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκτέλεση του έργου, με αποτέλεσμα το σχολείο να παραμένει για τρίτο χρόνο εργοτάξιο. «Το Μάιο του 2018, σε επίσκεψή του στο σχολείο μας ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι θα παραδοθεί η β΄ φάση πριν ανοίξει το σχολείο. Σε τελευταία συνάντηση που είχαμε με τις τεχνικές υπηρεσίες, τον εργολάβο και τη σχολική εφορεία, μας βάλανε νέο χρονοδιάγραμμα 7 του Οκτώβρη. Δεν είμαι πολιτικός μηχανικός, αλλά νομίζω ότι ούτε 7 του Οκτώβρη είναι εφικτό έτσι όπως βλέπω την εικόνα», επισημαίνει ο κ. Κτώρος.

Σήμερα, από τις επτά μέχρι τις 9 το πρωί, μέλη του συνδέσμου γονέων θα βρίσκονται έξω από το δημοτικό σχολείο για να αποτρέψουν τη λειτουργία του.

* Φωτογραφίες: Παύλος Βρυωνίδης


Επιστροφή
στην αρχή