Ακάμας: Σταμάτησαν τα έργα-Να φύγει και η εξέδρα φωνάζουν οι Οικολόγοι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Σταμάτησαν τα έργα στην παραλία του Ακάμα λίγο μετά το μεσημέρι. Τώρα οι Οικολόγοι διαμαρτύρονται για την ύπαρξη εξέδρας στον χώρο.

Λίγο πριν το μεσημέρι σταμάτησαν τα έργα στην παραλία του Ακάμα, η οποία ανήκει σε ζώνη προστασίας της φύσης και στο NATURA 2000 στην οποία βρίσκεται μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, παρά την ανάκληση της άδειας η οποία έγινε γνωστή χθες αργά το βράδυ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Γιώργο Περδίκη. Οι Οικολόγοι ζητούν τώρα να απομακρυνθεί η εξέδρα.

Διαβάστε επίσης: Μπίμπερ και Αγκιλέρα στον γάμο Ρώσων στον Ακάμα

Οι εργασίες στη συγκεκριμένη παραλία προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από χθες, οπότε σημειώθηκε μεγάλη κινητοποίηση με αναρτήσεις και επικριτικά σχόλια με αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση από το απόγευμα του αρμόδιου Υπουργού Νίκου Κουγιάλη, ο οποίος σημείωσε ότι δεν έχει δώσει ποτέ άδεια για εργασίες και ζήτησε τον άμεσο τερματισμό των εργασιών.

Οι εργασίες, γίνονταν για την τέλεση τριήμερου γάμου πλουσίων Ρώσων, οι οποίοι κάλεσαν μάλιστα τους Τζάστιν Μπίμπερ και Κριστίνα Αγκιλέρα να τραγουδήσουν στο πάρτι τους, τη δεύτερη μέρα των εορτασμών του γάμου τους.

Το πρωί, αντιπροσωπεία των Οικολόγων μετέβη στην περιοχή, όπου διαπίστωσε ότι οι εργασίες συνεχίζονταν. Μάλιστα στο Twitter ο κ. Περδίκης κατήγγειλε ότι η αντιπροσωπεία δέχθηκε απειλές για ξυλοδαρμό.

 

 

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει πως η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου και το Τμήμα Περιβάλλοντος βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία και  εκπρόσωποι τους επισκέπτονται εντός της ημέρας την περιοχή στην παραλία της Ανασας  για εκτίμηση της κατάστασης και τη λήψη των αναγκαίων διορθωτικών μέτρων, μετά την ανάκληση της άδειας για εκδήλωση στην περιοχή. Τονίζεται ακόμη ότι ακτοφύλακες της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου ήταν επί τόπου μέχρι πολύ αργά το βράδυ για διασφάλιση του τερματισμού κάθε εργασίας από τους ενδιαφερόμενους.

 

 

Φωλιές χελωνών

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνεχίζονται πάντως οι αντιδράσεις με αναπαραγωγή των φωτογραφιών οι οποίες δείχνουν εκσκαφέα να πραγματοποιεί εργασίες στον εν λόγω χώρο, όπου υπάρχουν σύμφωνα με κάποιες από τις φωτογραφίες και φωλιές χελωνών. 


Επιστροφή
στην αρχή