Σαλάτα με κους κους, ρόδι, κουκουνάρι και χαλλούμι

BUZZLIFE /ΓΕΥΣΕΙΣ

Μια ωραία επιλογή σαλάτας με ένα υπέροχο συνδυασμό υλικών που δημιουργούν ένα πλούσιο γευστικό και χορταστικό αποτέλεσμα

Υλικά:
1/4 φλιτζανιού κουκουνάρι

1 φλιτζάνι κους κους

2 φλιτζάνια νερό

2 κ.σ. λάδι

1 κ.σ.μέλι

1 κ.σ. αλάτι

1/4 κ.σ. κανέλα

2 φλιτζάνια πατάτες κομμένες σε κύβους

2 φλιτζάνια λάχανο

1 ρόδι

χαλλούμι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σ' ένα μεγάλο τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε μέτρια φωτιά. Προσέχουμε να μην το κάψουμε.

2. Παράλληλα μαρινάρουμε τις πατάτες με 1 κ.σ. λάδι, το μέλι και την κανέλα. Τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και τις αφήνουμε να ψηθούν στο φούρνο για 30-35' ή μέχρι να μαλακώσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος πρέπει να ανακατέψουμε τις πατάτες τουλάχιστον μία φορά. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό, 1 κ.σ. λάδι κι 1/2 κ.σ. αλάτι. Το αφήνουμε να βράσει και προσθέτουμε το κους κους. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύοντας και το αφήνουμε καλά σκεπασμένο για 5'.

3. Ενώ μαγειρεύεται το κους κους, ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό, το λάχανο και 1/2 κ.σ. αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να μαγειρευτεί το λάχανο στον ατμό του για 5'. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5' ή μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.

4. Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κους κους, τις πατάτες και το κουκουνάρι.

5. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τους σπόρους ροδιού και το τριμμένο χαλλούμι.

Η συνταγή ανήκει στην Άννα Γεωργιάδου

Καλή επιτυχία 


Επιστροφή
στην αρχή