Σαλάτα με κοτόπουλο, παρμεζάνα και βινεγκρέτ

BUZZLIFE /ΓΕΥΣΕΙΣ

Μια δροσερή πρόταση για σαλάτα με πλούσια γεύση. Φυσικά, μπορείτε να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε υλικά για να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε

Υλικά:

Για τη σαλάτα:
6- 7 φύλλα μαρούλι, κομμένο

8 ντοματίνια

φύλλα ρόκας

κουκουνάρι

Για το κοτόπουλο:

200 γρ. κοτόπουλο φιλέτο   

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 κόκκινη πιπεριά

1 κ.γλυκού μουστάρδα dijon

χυμός από μισό λεμόνι

αλάτι και πιπέρι

80γρ παρμεζάνα, σε νιφάδες ή τριμμένη


Εκτέλεση

1. Προετοιμάζετε το κοτόπουλο. Βάζετε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ, και μαρινάρετε το φιλέτο για μία περίπου ώρα.

2. Ψήνετε το κοτόπουλο στο καυτό τηγάνι για 4 λεπτά από κάθε πλευρά, χαμηλώνετε την ένταση σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζετε με ένα καπάκι και αφήνετε να μαγειρευτεί για 10-12 λεπτά.

3. Αφήνετε το φιλέτο να κρυώσει λίγο και το κόβετε σε κομμάτια. Κόβετε τη σαλάτα σε ένα μπολ προσθέτε το κοτόπουλο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και ακολούθως φτιάχνετε τη βινεγκρέτ. Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσάμικο, μία κουταλιά της σούπας λάδι, μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι, στη μύτη του κουταλιού μουστάρδα ντιζόν, αλάτι, πιπέρι. 

4. Τις ποσότητες των υλικών μπορείτε να τις αυξομειώσετε ανάλογα και με την ποσότητα της σαλάτας που θέλετε να φτιάξετε.

Η συνταγή ανήκει στην κ. Αλεξία Παναγιώτου

Καλή επιτυχία 


Επιστροφή
στην αρχή