Σακίλ Ο'Νιλ: «Η γη είναι επίπεδη» (η επιχειρηματολογία του)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /NBA
«Θέλετε να μου πείτε ότι η Κίνα είναι κάτω από εμάς; Όχι. Η Γη είναι επίπεδη», δήλωσε ο πρώην σούπερ σταρ του ΝΒΑ και επιχειρηματολόγησε...

Ο πρώην σούπερ σταρ του NBA, Σακίλ Ο’Νιλ, ευθυγραμμίζεται με την θεωρία που παρουσίασε ο Κάϊρι Ιρβινγκ, κατά την διάρκεια του All Star Game στη Νέα Ορλεάνη τον Φεβρουάριο, υποστηρίζοντας ότι η Γη είναι επίπεδη!

«Δεν είναι καθόλου μια θεωρία συνωμοσίας. Η Γη είναι επίπεδη. Είναι όλα ακριβώς μπροστά στα μάτια μας. Σας το λέω. Μας λένε ψέματα. Αυτό που μου έμαθαν είναι πως η Γη είναι στρογγυλή, αλλά αν το σκεφτείς από τον τρόπο που ταξιδεύουμε ή που κινούμαστε και ότι οι πλανήτες ευθυγραμμίζονται εκ περιτροπής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, όταν είναι κάθετοι, δεν έχουμε καμία παραπάνω πληροφορία, πέρα από αυτές που μας αποκαλύπτουν», είχε πει τότε ο Ιρβινγκ.

Μία δήλωση που προκάλεσε συζητήσεις και σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την υποστήριξη του Ντρέιμοντ Γκριν αλλά και το γέλιο του ΛεΜπρον Τζέιμς, την παρέμβαση του επιτρόπου του ΝΒΑ. Το θέμα φαίνεται ότι έκλεισε. Αλλά όχι. Το άνοιξε πάλι ο Σακίλ Ο’ Νιλ, που ήρθε να υποστηρίξει τον Κάϊρι Ιρβινγκ. Ο πρώην παίκτης είναι μέλος του Hall of Fame, αλλά έχει πανεπιστημιακές σπουδές και διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Μπάρι το 2012 στη «οργάνωση και ηγεσία» με εξειδίκευση στο ανθρώπινο δυναμικό.

«Είναι αλήθεια, η Γη είναι επίπεδη. Η Γη είναι επίπεδη. Ναι, είναι. Ακούστε, υπάρχουν τρεις τρόποι για να χειραγωγήσουν το μυαλό... Τι διαβάζετε, τι βλέπετε και τι ακούτε. Στο σχολείο, το πρώτο πράγμα που μας διδάσκουν είναι: «Ω, ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική», αλλά όταν έφτασε εκεί, υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι με ανοιχτόχρωμο δέρμα και μακριά μαλλιά που κάπνιζαν την πίπα της ειρήνης. Και τότε τι λέτε; Ότι ο Κολόμβος δεν ανακάλυψε την Αμερική», είπε ο Σακίλ Ο’Νιλ.

«Λοιπόν, ακούστε, εγώ με το αυτοκίνητο πηγαίνω από ακτή σε ακτή, αυτή η Γη είναι επίπεδη, για μένα. Απλά να πω ότι οδηγώ από τη Φλώριδα στην Καλιφόρνια όλη την ώρα. Δεν πηγαίνω πάνω ή κάτω σε γωνία 360 μοιρών, και όλα αυτά τα πράγματα για τη βαρύτητα. Έχετε κοιτάξει έξω τον τελευταίο καιρό στην Ατλάντα και έχετε δει όλα αυτά τα κτίρια; Θέλετε να μου πείτε ότι η Κίνα είναι κάτω από εμάς; Όχι. Η Γη είναι επίπεδη», συμπλήρωσε ο διάσημος πρώην παίκτης του ΝΒΑ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θρίαμβος της ΑΕΚ επί της Ομόνοιας στη Λευκωσία!

Πολίτης Sports, 29.03.2017

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άλλες τρεις αγωνιστικές στον Τρισκόφσκι από τον αθλητικό δικαστή

Πολίτης Sports, 29.03.2017

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέντε παίκτες συνελήφθησαν για στήσιμο αγώνων στην Πορτογαλία!

Πολίτης Sports, 29.03.2017

Επιστροφή
στην αρχή