Ρωσικό ιατρικό κέντρο στην Πάφο με εξειδίκευση στον καρκίνο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφερειακό ιατρικό κέντρο που θα καλύπτει ανάγκες στην Ανατολική Μεσόγειο στοχεύει να λειτουργήσει στην Πάφο ρωσική εταιρεία.

Περιφερειακό ιατρικό κέντρο που θα καλύπτει ανάγκες στην Ανατολική Μεσόγειο στοχεύει να λειτουργήσει στην Πάφο ρωσική εταιρεία η οποία εγγράφηκε στην Κύπρο. Το ιατρικό κέντρο θα είναι εξειδικευμένο σε σύγχρονες θεραπείες παιδικού καρκίνου. Η μητρική εταιρεία δραστηριοποιείται στη Ρωσία και διαθέτει τέσσερα ανάλογα κέντρα και μεγάλα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη πρόκειται για ιδιωτική επένδυση η οποία έχει τη στήριξη της ρωσικής κυβέρνησης και το προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έκανε σχετική αναφορά στην επένδυση κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στη συνάντηση, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφορά στην Πάφο έγινε και για τη συμμετοχή Ρώσων καλλιτεχνών στις εκδηλώσεις του Πάφος 2017.

Παρασκήνιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» το ενδιαφέρον για τη ρωσική επένδυση στον τομέα της υγείας εκδηλώθηκε πριν από 9 μήνες όταν εγγράφηκε η εταιρεία στον Έφορο Εταιρειών. Υπήρξε στη συνέχεια επαφή με οργανισμό προώθησης ξένων επενδύσεων, ο οποίος παρείχε ενημέρωση και ό,τι άλλο χρειαζόταν για να υλοποιηθεί η επένδυση. Επαφές του Ρώσου επιχειρηματία υπήρξαν με το ΕΒΕ Πάφου, επιχειρηματίες της επαρχίας και ιδιοκτήτες κλινικών. Η επένδυση ωστόσο μέχρι σήμερα δεν προχώρησε για διάφορους λόγους που έχουν σχέση με τη γραφειοκρατία αλλά και με ανταγωνιστικά συμφέροντα επιχειρηματιών άλλων επαρχιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας. Τα τελευταία χρόνια Ρώσοι επιστήμονες έχουν αναπτύξει νέες τεχνολογίες και μεθόδους καταπολέμησης των καρκινικών κυττάρων μέσω πυρηνικής σύντηξης. Επίσης τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος μεταξύ των επιστημόνων και η θεραπεία κατά του καρκίνου με πρωτόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτές είναι οι νέες μέθοδοι θεραπείας του καρκίνου που θέλει να εφαρμόσει η ρωσική εταιρεία στο ιατρικό κέντρο που επιδιώκει να δημιουργήσει στην Πάφο.


Επιστροφή
στην αρχή