Ρίχνει βόμβα εξελίξεων η UEFA: Στα σκαριά νέα διασυλλογική διοργάνωση!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ UEFA

Μετά το Champions League και το Europa League, η UEFA περιμένει την έγκριση από την εκτελεστική επιτροπή για να δημιουργήσει κι ένα τρίτο τουρνουά...

Μετά το Champions League και το Europa League, η UEFA περιμένει την έγκριση από την εκτελεστική επιτροπή για να δημιουργήσει κι ένα τρίτο τουρνουά υπό τη σκέπη της, από τη σεζόν 2021-2022.

H αποκάλυψη για την ένταξη ενός τρίτου ευρωπαϊκού διαγωνισμού δόθηκε από τον Αντρέα Ανιέλι στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ECA (Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων) 

«Εν αναμονή της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, δόθηκε πράσινο φως για την εισαγωγή μίας τρίτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αυξάνοντας τη συμμετοχή συνολικά στην Ευρώπη των ομάδων σε 96 τη σεζόν 2021/22», εξήγησε στη γενική συνέλευση ο πρόεδρος της Γιουβέντους.

Σύμφωνα με την Sport Bild, αυτή η νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση θα μείωνε τον αριθμό των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών συλλόγων στο Europa League από 48 σε 32 ομάδες, έχοντας τον ίδιο αριθμό με το Champions League.

Αυτό το τρίτο τουρνουά, για το οποίο εξακολουθεί να αναζητείται ένα όνομα, θα έχει επίσης 32 συμμετέχουσες ομάδες, δημιουργώντας έτσι ένα σύνολο 96 ευρωπαϊκών ομάδων στις διοργανώσεις της ηπείρου μας.

Περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα αξιολόγησης γι αυτό το τουρνουά παραμένουν άγνωστες.

Για 28 χρόνια (από το 1971 έως το 1999), το Κύπελλο Πρωταθλητριών Κύπελλο που έγινε Champions League με την αλλαγή μορφής το 1992, συνυπάρχει με το Κύπελλο UEFA, το οποίο έγινε Europa League τη σεζόν 2009-10 και το Κύπελλο Κυπελλούχων που διεξήχθη για τελευταία φορά το 1999.


Επιστροφή
στην αρχή