Ρεζιλίκια χθες στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Πρωτόγνωρα ρεζιλίκια διαδραματίσθηκαν χθες πρωί πρωί στα οδοφράγματα από τελωνειακούς λειτουργούς στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν την εγκύκλιο

Πρωτόγνωρα ρεζιλίκια διαδραματίσθηκαν χθες πρωί πρωί στα οδοφράγματα από τελωνειακούς λειτουργούς στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν την εγκύκλιο της υπηρεσίας τους. Όπως διαπίστωσε ο «Π», ειδικά στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου τελωνειακοί λειτουργοί ενέδρευαν και στην είσοδο προς τα κατεχόμενα όπου σταματούσαν αυτοκίνητα και κατέγραφαν τον δείκτη καυσίμων εισερχόμενων οχημάτων (για παράδειγμα 1/4,1/2, 3/4 κ.λπ.), προειδοποιώντας προφορικά τους Ε/Κ οδηγούς ότι κατά την επιστροφή θα τύγχαναν νέου ελέγχου και εάν υπήρχαν περισσότερα καύσιμα στο ρεζερβουάρ τους θα κατέβαλαν πρόστιμο 4 ευρώ ανά λίτρο(!). Μάλιστα κάποιοι οδηγοί κλήθηκαν χθες να καταβάλουν και πρόστιμα των 20, 40 και 50 ευρώ γιατί κρίθηκε με βάση τη «σολομωνιτζιή» που αποφάσισε το Τμ. Τελωνείων ότι προμηθεύθηκαν καύσιμα από πρατήρια των κατεχομένων.

Διαβάστε επίσης: Οδόφραγμα Αγίου Δομετίου: Έχεις 1/4 καύσιμα; Προχώρα...

Πέρα από τα ρεζιλίκια στα οδοφράγματα ο διευθυντής του Τμ. Τελωνείων Δημήτρης Χατζηκωστής –προτού τον μαζέψουν οι πολιτικοί προϊστάμενοί του– προέβαινε από τις Βρυξέλλες σε διάφορες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές δηλώσεις απειλώντας θεούς και δαίμονες. «Δεν νομίζω ότι όταν πάει κάποιος στα κατεχόμενα με γεμάτο το ντεπόζιτό του δεν του φτάνει για να επιστρέψει πίσω. Όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις!», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Alpha.

Δεν έγινε πάντως γνωστό εάν μετά την παρέμβαση της κυβέρνησης (αλλά και του κυβερνώντος κόμματος) εξεδόθη νέα εγκύκλιος από τον κ. Χατζηκωστή.

Διαβάστε επίσης: Οδόφραγμα Αγίου Δομετίου: Πρόστιμο σε οδηγούς ταξί για τα καύσιμα

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες μας σε χθεσινή συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των εταιρειών εισαγωγής και διανομής πετρελαιοειδών με την αρμόδια υπηρεσία του Υπ. Ενέργειας και Εμπορίου, αναφέρθηκε ότι κάποια πρατήρια που γειτνιάζουν με την «πράσινη γραμμή», ειδικά το τελευταίο διάστημα, παρουσιάζουν σημαντική μείωση στον τζίρο τους, λόγω του ότι «πελάτες» τους μεταβαίνουν σε πρατήρια των κατεχομένων για να εφοδιαστούν με καύσιμα. Μάλιστα σε αυτή τη συνάντηση έγινε συγκεκριμένη αναφορά σε ποσοστά μείωσης. Όπως λέχθηκε σε κάποια πρατήρια της μείζονος Λευκωσίας η μείωση είναι 10-15% ενώ σε εκείνα του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας φθάνει έως και 25%.


Επιστροφή
στην αρχή