Ράγκμπυ: Παίζουν με την Ιρλανδία τα «Αγρινά»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΡΑΓΚΜΠΥ

Η Ιρλανδία την οποία αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος συμμετείχε στο τελικό τουρνουά για την εξασφάλιση της τελευταίας θέσης συμμετοχής στους Ολυμπιακούς

Με αντίπαλο την Ιρλανδία αρχίζει αυτό το σαββατοκυρίακο (2-3/7) η εθνική μας ομάδα στο Ράγκμπυ τις υποχρεώσεις της στη Πράγα της Τσεχίας για το δεύτερο και τελευταίο για το 2016 τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράγκμπυ 7ς Κατηγορίας Α.

Η Εθνική Ανδρών Κύπρου συμμετέχει με την αποστολή να απαρτίζεται από τους ακόλουθους αθλητές:

Ματθαίος Κίνγκ (Αρχηγός), Χριστός Ιωάννου, Λουκάς Φρίξου, Μάρκους Χόλτεν, Ανδρέας Ζαχαρία, Μάρκος Μλατένοβιτς, Αλέξανδρος Ζαβάλλης Ροεμπερκ, Joshua Pecqurer, Δημήτρης Γρηγορίου και Ρένος Ιωαννίδης.

Ο αρχηγός Ματθαίος Κίνγκ δήλωσε ότι: «Στόχος μας στο τελευταίο τουρνουά για το 2016 είναι να βελτιώσουμε την τελική μας κατάταξη. Συλλογικά σαν ομάδα δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα της Σουηδίας πριν 2 εβδομάδες.

Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να αποδώσουμε καλύτερα και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στη Τσεχία. Πρώτος μας αγώνας είναι στις 09:22 ώρα Κύπρου εναντίων του Ισραήλ. Κλείνουμε την ημέρα με αγώνες εναντίων της Ιρλανδίας και του Μονακό.»

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ράγκμπυ κ. Βασιλειάδης, με τη σειρά του, δήλωσε τα ακόλουθα: «Είχαμε κάποια καλά αποτελέσματα στη Σουηδία στον δύσκολο όμιλο που είχαμε κληρωθεί. Στην Πράγα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πρώτη ημέρα την Ιρλανδία, το Ισραήλ και το Μονακό και τα παιδιά θα τα δώσουν όλα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κ. Φέλιξ Φρίξου, η βοήθεια του οποίου ήταν καθοριστική για την συμμέτοχη της ομάδας φέτος στα Ευρωπαϊκά τουρνουά».

Σημειώνεται ότι το άθλημα Ράγκμπυ 7ς κάνει το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 (11-16 Αυγούστου 2016) όπου αναμένεται μεγάλος ανταγωνισμός από τις κορυφαίες ομάδες του αθλήματος για την κατάκτηση του πρώτου Ολυμπιακού Χρυσού.

Η Ιρλανδία την οποία αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος συμμετείχε πριν μια εβδομάδα στο τελικό τουρνουά για την εξασφάλιση της τελευταίας θέσης συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει το τελευταίο εισιτήριο και την πρόκριση κέρδισε η Ισπανία αφήνοντας εκτός ένα από τα φαβορί την Σαμόα.

Ο αγώνας ήταν δραματικός με την Ισπανία να κερδίζει στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Η Ισπανία Γαλλία και Βρετανία είναι η μοναδικές Ευρωπαϊκές χώρες που θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς ανδρών/γυναικών του ΡΙΟ.

Το φίλαθλο κοινό μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά τους αγώνες στην πιο κάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.rugbyeurope.tv/en/content/160702-7s-trophy-prague-2016-day-1

 

 


Επιστροφή
στην αρχή