ΠτΔ: Εισφορά 1 εκατ. ευρώ στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το κράτος, είπε ο Πρόεδρος, μέσα από την νέα διακυβέρνηση συνεισφέρει για υπηρεσίες από το Μέλαθρον, περίπου δυο εκατομμύρια ευρώ ετησίως

Αυτό που έχει σημασία είναι, όσοι ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε αυτό το κράτος, να σταθούμε σωστοί απέναντι σε όσους έστησαν το κράτος, ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξαγγέλλοντας την εισφορά ενός εκατομμυρίου ευρώ προς το Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ.
 
Σε χαιρετισμό του στην ετήσια συνεστίαση που οργάνωσε το Μέλαθρον, στο οίκημα του στην Παλώδια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση με αισθήματα ευθύνης και χρέους απέναντι στους αγωνιστές, στο έργο που επιτέλεσαν αλλά και συνεχίζουν να επιτελούν κάτω από ειρηνικές συνθήκες.
 
"Σκοπός της Ίδρυσης του Μελάθρου ήταν αρχικά να προσφέρεται μια βοήθεια στους πάσχοντες αγωνιστές του απελευθερωτικού μας κινήματος, στη συνέχεια όμως και με την μετεξέλιξη του Μελάθρου Αγωνιστών σε ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Αποκατάστασης, η καλή φήμη του οποίου έχει όχι μόνο εκτιμηθεί στην Κύπρο αλλά έχει επεκταθεί και στο εξωτερικό, δημιουργήθηκε η ανάγκη, το κράτος να έρθει αρωγό", συμπλήρωσε.
 
Το κράτος, συνέχισε, μέσα από την νέα διακυβέρνηση συνεισφέρει για υπηρεσίες από το Μέλαθρον, περίπου δυο εκατομμύρια ευρώ ετησίως, "όμως αυτό είναι το ελάχιστο γιατί αυτό είναι αντιπαροχή, διότι αν δεν ήταν το Μέλαθρον, αυτά τα χρήματα θα ξοδεύονταν για μετάβαση των ασθενών στο εξωτερικό".
 
Αναφερόμενος στην απόφαση του ΔΣ του Μελάθρου για επέκταση σε νέα πτέρυγα, λόγω των αναγκών, ο ΠτΔ είπε πως η απόφαση αυτή "ήταν ένα εκ των ων ουκ άνευ γεγονός και είναι προς τιμή σας γιατί μέσα από τους εράνους και τη βοήθεια των αποδήμων μας έγινε κατορθωτό, όχι μόνο να σχεδιάζετε αλλά να φτάσετε στο σημείο που έχετε προχωρήσει με τις προσφορές και είστε έτοιμοι για την επέκταση του".
 
Εκφράζοντας τη βαθύτατη εκτίμηση του προς το έργο που επιτελείται, ο ΠτΔ ανακοίνωσε πως η Κυβέρνηση, "σαν αποτέλεσμα και της βελτίωσης των οικονομικών του κράτους," θα εισφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ για τη δημιουργία της νέας πτέρυγας, η οποία θα είναι δυναμικότητας 32 κλινών με σύγχρονο εξοπλισμό, φυσιοθεραπευτήριο, χημείο, ακτινολογικό και άλλους υποστηρικτικούς χώρους.
 
"Αυτό που έχει σημασία είναι ένα. Να σταθούμε, όσοι ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε αυτό το κράτος, σωστοί απέναντι σε όσους έστησαν το κράτος. Και είναι το ελάχιστο που σας χρωστούμε και θα είμαστε πάντα δίπλα σας", είπε ακόμη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
 
Τέλος, ανέφερε πως ύστερα από συνάντηση με τους Συνδέσμους Αγωνιστών έχει αποφασιστεί η σύσταση Ταμείου Ευημερίας Αγωνιστών, το οποίο "θα το παρακολουθούμε και θα δούμε πως θα είμαστε συνεχώς αρωγοί στις προσπάθειες που καταβάλλετε".


Επιστροφή
στην αρχή