«Ψεκασμός» δεν είναι. Είναι όμως σοβαρό!

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Να σας ψεκάζουν, δεν σας ψεκάζουν, Γιώρκο μου. «Ψεκασμοί» δεν υπάρχουν. Είναι της φαντασίας. Όμως αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να σας ανησυχήσει!

Γιώρκο μου, έχω καλά νέα. Ξέρω ότι σε έκραξα αμέτρητες φορές, ειδικά για την ακλόνητη πεποίθησή σου για τους «ψεκασμούς», με την οποία έχεις βάλει και τη Βουλή σε μπελάδες, εκτός από τους Οικολόγους.

«Ψεκασμοί» δεν υπάρχουν. Είναι τόσο σοβαροί όσο το μυστήριο με τα κακά των χελωνών (best of PCT - Perdikis Conspiracy Theories) στο Κούριο, ή τη… συνωμοσία των Τούρκων που έφερναν, λέει, γάτους από την Τουρκία στην πράσινη γραμμή για να αλλοιώσουν το «είδος» της προκομμένης κυπριοπούλας γάτας, που δεν υπάρχει, αλλά εσύ θεωρείς ότι υπάρχει και είναι βέρα ελληνοπούλα. Αυτό κι αν είναι best of PCT.

Δεν υπάρχουν λοιπόν, ρώτα και τον Θεοπέμπτου που είναι ακαδημαϊκός και σοβαρός. Ακαδημαϊκός εννοώ. Όμως, Γιώρκο μου, νομίζω πως όντως κάτι συμβαίνει με εσάς της υπεραυξημένης, έστω και στα μυαλά σας, ελληνοπρέπειας και πατριωτισμού.

Είναι, για να με καταλάβεις, κάτι αντίστοιχο του να σας ψέκαζαν, εάν υπήρχαν «ψεκασμοί», μόνο που το εκπληκτικό είναι πως επηρεάζει μόνο εσάς, όχι τους άλλους. Τι είναι, δεν ξέρω. Αλλά τυχαίο δεν μπορεί να είναι.

Από το ΕΛΑΜ, που τα βρήκατε κιόλας και κάθεστε και σε κοινά πάνελ αναζητώντας… εναλλακτικές πορείες στο Κυπριακό, μέχρι τη Θεοχάρους και τους υπόλοιπους του είδους, αυτές τις «ψεκασμένες» ατάκες τις λέτε μόνο εσείς, επί τη βάσει «ψεκασμένων» θεωριών που μόνο εσείς πιστεύετε.

Γίνεται λ.χ. ένα θανατηφόρο τις προάλλες, το πρώτο μετά από 14 χρόνια που άνοιξαν τα οδοφράγματα, ο χώρος των «ψεκασμένων» παραληρεί, το ΕΛΑΜ ζητεί (όπως και στο καθετί) να κλείσουν τα οδοφράγματα (που δεν μπορούν να κλείσουν) γιατί ο οδηγός του αυτοκινήτου -εναντίον του οποίου δεν προκύπτει τίποτα- ήταν Τ/Κ, η δε Αλληλεγγύη φαντάζεται ότι ο επιβάτης ίσως να ήταν «πελάτης ξενοδοχείου-καζίνου».

Λευκωσία-Αθαλάσσα, πέντε λεπτά δρόμος.

Εσύ, θυμάσαι που μας λέγατε ότι όταν τρώμε σαλάτες απέναντι θα δηλητηριαστούμε από τις ουσίες από τα εντομοκτόνα τάχα και στα οποία έχουν ανοσία μάλλον οι Τουρκοκύπριοι, ως σούπερ είδος που είναι, όπως έχουν και στα «πλαστά» τάχα φάρμακα ή καλύτερα στα μικρόβια που λογικά θα τους σκότωναν εάν τα φάρμακα ήταν πλαστά, αλλά δεν τους σκοτώνουν;

Έχεις, λοιπόν, ακούσει κανέναν άλλον να λέει τέτοιες μαλακίες;

Και συγχώρα με που δεν μπορώ να βάλω το «μαλ…» εδώ. Δεν αποδίδει το μεγαλείον του πράγματος.

Άκουσες κανέναν άλλον, κάποιον που δεν κουβαλά τα μυαλά του ακροδεξιοκέντρου σας και δεν βλέπει παντού συνωμοσίες, προκειμένου μετά να νιώθει ότι ο ίδιος καταλαβαίνει πράγματα που δεν καταλαβαίνουν οι άλλοι (είναι και τραγικό, αλλά ας μην μπούμε στο ανίατο μέρος της υπόθεσης), να λέει τέτοια πράγματα; Όχι; Συμφωνούμε.

Άρα, γιατί να είναι ο «ψεκασμός» το θέμα, μάνα μου;

Θέλεις κι άλλα; Όσα θέλεις. Άκουσες τον Αλλαϊλί Β’ χτες; Καλά, εκείνος στο σημείο που έφτασε εάν ήταν «ψεκασμός» θα μιλούσαμε για ολόκληρη αποθήκη με ψεκάσματα, αλλά αυτά δεν τα κοροϊδεύουμε.

Όμως, εκείνο που εξήγησε πώς εκβίασε τη διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων όταν αρνήθηκε να υπογράψει τον αποχαρακτηρισμό των… «κεραμικών», όπως αποκάλεσε τις αρχαιότητες;

Όλο χριστιανική αγάπη. Άλλο να τη ζεις και άλλο να τη χαίρεσαι: «Τότε κι εγώ θύμωσα και της είπα αφού δεν υπογράφεις δεν πρόκειται να μείνει τίποτα όρθιο. Την απείλησα κι εγώ. Ήθελα να της αποδείξω ότι αν ο καθένας κάνει ετσιθεληματισμούς τότε θα γίνει κακό».

«Ετσιθεληματισμούς», ναι. Έτσι έμενε στην ίδια τάξη στο σχολείο νομίζεις; Το πνεύμα φαίνεται εξ απαλών ονύχων! Δημητρίου Ηρόδοτος αυτός, Δημητρίου Άντζελα το original DNA. Εκείνη είναι και συμπαθής η καημένη.

Ή μετά; Αυτό που είπε πως «και το μουσείο της Ακρόπολης είναι χτισμένο πάνω σε αρχαιότητες»; Άκουσες κανέναν από τους μη bash πατριώτες – συνωμοσιολόγους να λέει τέτοια πράγματα; Άρα μήπως δεν είναι ο «ψεκασμός»; Διότι ψεκασμοί δεν υπάρχουν.

Και όχι τίποτα άλλο, αλλά σας ακούν και τα παιδιά και επηρεάζονται από όλο αυτό τον κατακλυσμό της ανοησίας.

Έβλεπα χθες τη δήλωση του αρχηγού της Εθνικής Ελπίδων (της μάππας, ναι) ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, πως η νίκη επί της Τουρκίας «ήταν καθήκον προς το έθνος».

Αυτά τα καημένα, σίγουρα δεν τα ψεκάζει κανείς. Μια χαρά είναι. Απλώς μία τα σχολεία και η αποχαύνωση που προωθούν την ώρα που σκοτώνουν κάθε ίχνος κριτικής σκέψης, μία η περιρρέουσα ατμόσφαιρα με μόνιμο επίπεδο μάππας παντού, βάλε και τη μαζική αμπαλατοσύνη που κυριαρχεί και διοικεί, βάλε και ολους εσάς οι οποίοι καλλιεργείτε την παραπληροφόρηση, τον φόβο και τα σενάρια φαντασίας, ε τι να κάνουν κι αυτά; Παιδιά είναι!

Καταλαβαίνω πως η συνταγή της πρέζας είναι δοκιμασμένη δεκαετίες τώρα, αλλά μιλάμε για κακοποίηση πια κανονικά. Και σίγουρα όχι για «ψεκασμό». Στη δική τους περίπτωση. Ούτε και στη δική σας ναι. Αλλά εσείς πρέπει να ανησυχήσετε.

Διότι ο «ψεκασμός» πιάνει μόνο εσάς. Τυχαίο; Δεν το νομίζω.

Υστερόγραφο: Είναι και ο Νικόλας, ναι. Που χτες έλεγε πως θα προκαλέσει κόστος 17,5 δισ. στην Τουρκία παγώνοντας την τελωνειακή ένωσή της με την ΕΕ, την ώρα που δεν συζητείται καν το θέμα και η Γερμανία και η Αυστρία έχουν ήδη ξεκαθαρίσει πως δεν θα το αφήσουν. Κι αυτός είναι σαν όλους σας, ναι. Αλλά έχει και ένα θέμα με τις εξατμίσεις. Είναι το γονίδιο του πατέρα του που δούλευε τον κόσμο εδώ και έκανε τον παλληκαρά φεύγοντας στο αεροδρόμιο και γυρνούσε με τον Κανονισμό της Πράσινης Γραμμής και το «άνοιγμα» του Ερτζάν. Ένας συνδυασμός πολιτικής μικρόνοιας, άθλιου λαϊκισμού και δουλέματος όσων τα χάφτουν, χωρίς ίχνος ελέους και ντροπής.


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Η κυβερνητική κλίκα και η κοινωνική κανονικότητα

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΤΤΟΣ, 10:55 (τελευταία ενημέρωση 10:55)

ΑΠΟΨΗ

Keep calm περιμένοντας το τρυπάνι του «Stena IceMax»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, 09:40 (τελευταία ενημέρωση 09:40)

ΑΠΟΨΗ

Κανένα παζάρι για την κάρτα

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΜΑΝΩΛΗ, 17.11.2018

Επιστροφή
στην αρχή