Πρωτότυπη σαλάτα με καρπούζι, χαλλούμι και κρέμα βαλσάμικου

BUZZLIFE /ΓΕΥΣΕΙΣ

Ο συνδυασμός των υλικών ίσως να σας παραξενέψει, το δροσερό και νόστιμο γευστικό όμως αποτέλεσμα θα γοητεύσει τον ουρανίσκο σας...

Υλικά:

3 φέτες καρπούζι, καθαρισμένο, χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε κύβους ή όπως σας αρέσει

300 γρ. χαλλούμι ή φέτα, σε κομμάτια, ανάλογα πώς τα θέλουμε

1 κρεμμύδι

χυμός από 1 λεμόνι

3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό

λίγα φύλλα δυόσμου

βασιλικό

4 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσάμικου

3 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο

Εκτέλεση: 

1. Αρχικά, μαρινάρουμε το κρεμμύδι για 10 λεπτά με τον χυμό του λεμονιού.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το καρπούζι, τη φέτα ή το χαλλούμι, το κρεμμύδι, μαζί με τον χυμό και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα λίγα φύλλα βασιλικού.

3. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις.

4. Λίγο προτού σερβίρουμε περιχύνουμε με την κρέμα μπαλσάμικου και το ελαιόλαδο.

Η συνταγή ανήκει στην Ευτυχία Μιχαήλ (Έχει προσθέσει πινελιές σε μια συνταγή που έχει δοκιμάσει πέρυσι σε ένα ταξίδι της στην Ιθάκη)

Καλή επιτυχία


Επιστροφή
στην αρχή