Πρωτόκολλο συνεργασίας δημοσιογράφων Κύπρου-Κίνας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Η υπογραφή του πρωτοκόλλου έγινε στα πλαίσια διεθνούς Συνόδου δημοσιογραφικών Ενώσεων από 47 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο

Πρωτόκολλο συνεργασίας πενταετούς διάρκειας μεταξύ της Πανκινέζικης Οργάνωσης Δημοσιογράφων και της Ένωσης Συντακτών Κύπρου υπέγραψαν οι Προέδροι των δύο Οργανώσεων Zhang Yannong και Γιώργος Φράγκος, στις 20 Ιουνίου 2018 στο Πεκίνο. Το πρωτόκολλο, που πρώτη φορά συνάπτεται μεταξύ των δύο πλευρών, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την παρακολούθηση επιμορφωτικών προγραμμάτων για δημοσιογράφους και στις δύο χώρες, τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, την αλληλοπροβολή δραστηριοτήτων, καθώς επίσης και την ανταλλαγή επισκέψεων δημοσιογράφων από την Κίνα στην Κύπρο και αντιστρόφως.

Η υπογραφή του πρωτοκόλλου έγινε στα πλαίσια διεθνούς Συνόδου δημοσιογραφικών Ενώσεων από 47 χώρες του κόσμου στην οποία παρέστησαν πέραν των εκατό συνέδρων. Τη σύνοδο απασχόλησαν τα προβλήματα και οι προοπτικές της σύγχρονης δημοσιογραφίας σε όλο τον πλανήτη. Ο Πρόεδρος της ΕΣΚ Γιώργος Φράγκος, σε ομιλία του ενώπιον της ολομέλειας της Συνόδου, αναφέρθηκε στις νέες προκλήσεις που θέτει ενώπιον της διεθνούς δημοσιογραφίας, η σύγχρονη τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εξάλλου, σε διμερείς επαφές που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΕΣΚ διεφάνη ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για σύναψη συναφών πρωτοκόλλων με τις δημοσιογραφικές ενώσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Ουκρανίας και της Βουλγαρίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προαναφερθείσες οργανώσεις εξεδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για χρήση των καταλυμάτων του Δημοσιογραφικού Χωριού στα Περβόλια, κυρίως σε περιόδους μη αιχμής.


Επιστροφή
στην αρχή