Πρώτη σε ψήφους παγκύπρια η Ειρήνη Χαραλαμπίδου του ΑΚΕΛ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Την προτίμησή τους στις γυναίκες υποψηφίου έδειξαν οι ψηφοφόροι, με τις Ειρήνη Χαραλαμπίδου και Στέλλα Κυριακίδου να είναι οι δημοφιλέστερες.

Οι σταυροί προτίμησης στα τρία μεγάλα κόμματα ανέδειξαν την δυναμική που μπορεί να έχουν οι γυναίκες στην πολιτική.

Ειρήνη Χαραλαμπίδου από ΑΚΕΛ, Στέλλα Κυριακίδου από ΔΗΣΥ και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου από ΔΗΚΟ σάρωσαν κυριολεκτικά στην Λευκωσία.

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης από όλους τους υποψήφιους παγκύπρια (16.847). Δεύτερη παγκυπρίως, η Στέλλα Κυριακίδου (13.694), ενώ η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου ήρθε πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στο κόμμα της στην Λευκωσία (7.222).


Στην περίπτωση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου, η διαφορά της από τον δεύτερο σε ψήφους Στέφανο Στεφάνου, ήταν τεράστια με περίπου τρεις χιλιάδες σταυρούς προτίμησης.

Γυναίκα προτίμησαν οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ στην Λάρνακα ψηφίζοντας την Αννίτα Δημητρίου (4.006), παρά το γεγονός ότι παρολίγο να βρεθεί εκτός ψηφοδελτίου, μετά από τις εσωκομματικές διεργασίες. Στην Κερύνεια το ΑΚΕΛ επέλεξε την Ελένη Μαύρου (1.846), γνωστή στην πολιτική σκηνή του τόπου.

Το 19,6% των βουλευτών

Οι βουλευτές που εκλέγονται για πρώτη φορά είναι 24, εκ των οποίων οι 7 είναι κάτω των 40. Οι γυναίκες που εισέρχονται στη νέα Βουλή είναι 11, εκπροσωπώντας το 19,6% των βουλευτών από 12,6% που ήταν στην προηγούμενη Βουλή.

Επόμενο άρθρο:


Επιστροφή
στην αρχή