Πρόταση του ΑΚΕΛ για άδεια κηδείας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Κύπρο δεν υπάρχει κατοχυρωμένη άδεια για τον εργαζόμενο που θα βρεθεί στη δυσάρεστη και οδυνηρή στιγμή της απώλειας ενός δικού του προσώπου

Την πρωτοβουλία να ετοιμάσει και να καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατοχύρωση πληρωμένης άδειας του εργαζόμενου στις περιπτώσεις που αποβιώσει μέλος της οικογένειάς του (παιδί, γονέας, σύζυγος, αδελφός) ανέλαβε το ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με τη βουλευτή του κόμματος Σκεύη Κούτρα Κουκουμά, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει σε άλλες χώρες, στην Κύπρο δεν υπάρχει κατοχυρωμένη άδεια για τον εργαζόμενο που θα βρεθεί στη δυσάρεστη και οδυνηρή στιγμή της απώλειας ενός δικού του προσώπου, του στενού συγγενικού του κύκλου. «Κατά την άποψή μας, οι εργαζόμενοι που θα βρεθούν σε τέτοιες στιγμές δεν μπορούν να εξαρτώνται από τη ’μεγαλοψυχία’ του εργοδότη για να έχουν κάποιες μέρες άδεια για την κηδεία και το πένθος του δικού τους», αναφέρει η βουλευτής.

Σε άλλες χώρες

Σημειώνεται πως το ΑΚΕΛ με επιστολή που έχει ήδη στείλει στις υπηρεσίες της Βουλής ζητά να ετοιμαστεί σχετικό σημείωμα με τις ρυθμίσεις που ισχύουν σε άλλες χώρες (π.χ. στην Ελλάδα υπάρχει κατοχυρωμένη 2ήμερη άδεια κηδείας) «και να προχωρήσουν σε επεξεργασία σχετικής πρότασης νόμου που θα καταθέσουμε ως ΑΚΕΛ ώστε να κατοχυρωθεί αυτό το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων του τόπου μας», καταλήγει η κ. Κουκουμά.


Επιστροφή
στην αρχή