Προσωπικά δεδομένα και κάρτα φιλάθλου...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΕΠΩΝΥΜΩΣ

Εκ των πραγμάτων η κάρτα φιλάθλου δεν είναι τίποτα μπροστά στο φακέλωμα που μας κάνει το κράτος, οι διάφορες υπηρεσίες του αλλά και οι τράπεζες…

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Σαββάτου 1/9)

Προχθές έλαβα στο σπίτι μια επιστολή από την τράπεζα με την οποία συνεργάζομαι, η οποία μου ζητούσε να καταθέσω μέχρι της 14 Σεπτεμβρίου όλα τα προσωπικά μου στοιχεία προκειμένου να συνεχίσω κανονικά τις συναλλαγές μου.

Αυτή είναι εντολή της Ευρωπαϊκές Ένωσης και εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες μέλη. Ως συνήθως, πήγα να κάνω τον έξυπνο και τον επαναστάτη δηλώνοντας στην τράπεζα ότι δεν τους δίνω τίποτε από τα στοιχεία μου.

Τότε ευγενικά μου απάντησαν ότι θα σταματήσουν κάθε συνεργασία μαζί μου! Ρωτώ απ’ εδώ, ρωτώ απ’ εκεί και μαθαίνω ότι όλες οι τράπεζες έτσι λειτουργούν πλέον, οπόταν δήλωσα «πάσο» κι έδωσα όλα μου τα στοιχεία…

Οι οργανωμένοι των ομάδων που επαναστάτησαν για την κάρτα φιλάθλου δηλώνουν ότι η τράπεζα και το γήπεδο δεν είναι τα ίδια. Στην τράπεζα έχεις επιλογή, για το γήπεδο δεν έχεις.

Ε, καλά φίλοι μου, έτσι για να ξέρω, έχει κανέναν μάγκα από εσάς που δεν συνεργάζεται με τράπεζα; Αν έχει μπράβο του και καλά κάνει, αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι κανένας από εσάς δεν έχει κάρτα της τράπεζας ή δάνειο ή λογαριασμό ή κατάθεση στην τράπεζα. Άρα, μας κοροϊδεύετε όταν λέτε ότι δεν δέχεστε να σας φακελώσουν.

Προσωπικά ακόμα γεμίζω τη φόρμα με τα στοιχεία μου που μου έστειλε η τράπεζα. Από την ταυτότητα, μέχρι τον μισθό μου και τον φορολογικό μου αριθμό.

Φίλοι μου, για άλλη μια φορά επαναλαμβάνω, η κάρτα φιλάθλου δεν είναι τίποτα μπροστά στο φακέλωμα που μας κάνει το κράτος, οι διάφορες υπηρεσίες του αλλά και οι τράπεζες…


Επιστροφή
στην αρχή