Προσφέρει γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ιράκ η Σαουδική Αραβία

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Oι εθνικές ομάδες των δύο χωρών συναντήθηκαν σε έναν αγώνα που περιγράφεται ως ιστορικός και ως ένδειξη πολιτικής προσέγγισης μεταξύ Βαγδάτης-Ριάντ

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι προσφέρει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ιράκ, μετά τον πρώτο φιλικό αγώνα μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων σε ιρακινό έδαφος έπειτα από 40 χρόνια, και ενώ η FIFA πρέπει να αποφασίσει στα μέσα Μαρτίου σχετικά με την απαγόρευση των αγώνων στο Ιράκ.

Ο Σαουδάραβας βασιλιάς, Σαλμάν Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, δήλωσε ότι η δωρεά πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επαφής, τη Δευτέρα το βράδυ, με τον Ιρακινό πρωθυπουργό, Χάιντερ αλ-Αμπάντι.

Στις 28 Φεβρουαρίου, οι εθνικές ομάδες του Ιράκ και της Σαουδικής Αραβίας συναντήθηκαν στη Βασόρα, στο νότιο σύνορο του Ιράκ με το Ιράν, για έναν αγώνα που περιγράφεται ως «ιστορικός», αλλά και ως ένδειξη πολιτικής προσέγγισης μεταξύ της Βαγδάτης και του Ριάντ.

Ο Σαλμάν χαιρέτησε τη συνάντηση ως «επιτυχή», καθώς ο αγώνας, στον οποίο το Ιράκ επικράτησε με σκορ 4-1, έγινε σε ένα ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο 60.000 θέσεων.

Ο πρόεδρος της Ασιατικής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, σεΐχης Σαλμάν Μπιν Ιμπραχίμ Αλ-Καλίφα, ο οποίος έδωσε το «παρών», ζήτησε την άρση της απαγόρευσης από την FIFA στο Ιράκ, προκειμένου να μπορέσει να φιλοξενήσει επίσημους αγώνες.

Στις 16 Μαρτίου η FIFA θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι κυρώσεις του Ιράκ που ισχύουν από τη δεκαετία του 1990 και είχαν αρθεί για λίγο το 2012, αλλά εφαρμόζονται και πάλι λόγω πολέμου και βίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Επιστροφή
στην αρχή