Προς τι τόση βαναυσότης, κύριε Κωστάκη μου;

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Τελικά, δεν μάθαμε: το «χαλασμένο» και «πεταμένο στα σκουπίδια» laptop της κυρίας Λοϊζίδου βρέθηκε; Ή είχε την τύχη του... καθρεφτακίου του (Λ)Άθως;

Ε, όχι. Όχι! Aυτό κύριε Κωστάκη μου, δεν το περίμενα! Έχουν όλα τα πράγματα κάποια όρια, ξέρετε.

Μα να προσάψετε «τρεις» ολόκληρες πειθαρχικές κατηγορίες εναντίον της κυρίας Λοϊζίδου –λέω «τρεις» διότι οι δύο αφορούν το ίδιο πράγμα– διότι λέει, πέταξε τον υπολογιστή της στο εξωτερικό χωρίς να διασφαλίσει (σ.σ. να σβήσει δηλαδή;) τις πληροφορίες του και γιατί χρησιμοποίησε gmail;

Δεν λέω, καμία ποινική κατηγορία. Θέλω να είμαι και ειλικρινής. Δεν περίμενα ότι θα το κάνατε. Φροντίσατε δε να μας εξηγήσετε ότι ήταν, λέει, χαλασμένος ο υπολογιστής. Παλιοπράγματα, κύριε Κωστάκη μου. Δεν τους φτιάχνουν πια όπως παλιά. Πας να τον ανοίξεις, χάλασε. Τελείωσε. Συνήθως φτιάχνονται βέβαια αλλά, μάλλον, δεν θα το γνώριζε η δεύτερη τη τάξει στην Εισαγγελία έτσι;

Όμως, πόσο αυστηρός μπορείτε πια να γίνετε; Όχι μόνο μαζί της. Και παρακάτω επίσης. Ε, μα την εξαντλήσατε την αυστηρότητά σας! Νομίζω να φανείτε λίγο πιο επιεικής. Να αποσύρετε την πειθαρχική για το πέταμα του υπολογιστή και να κάνετε μήνυση, με έξοδα του κράτους κιόλας στην κατασκευάστρια εταιρεία. Και για το gmail, να τους μηνύσετε!

Και να πάρετε στην κυρία Λοϊζίδου έναν νέο υπολογιστή, τελευταίας τεχνολογίας, σικάτο, όμορφο, να της τον στείλετε σε ένα ωραίο περιτύλιγμα και να γράψετε πάνω στην κάρτα: «Την άλλη φορά μόνο Yahoo! Mail. Πιθανότατα δεν θυμάται κανείς ότι υπάρχει ακόμα, Ελένη μου, άρα ποιος θα το ψάξει;».

Το πολύ - πολύ να της κάνετε μια σύσταση για αντιοικολογική συμπεριφορά. Αυτά δεν τα πετάμε στα σκουπίδια, υπάρχει διαδικασία! Κανονική όχι σαν εκείνη με εκείνες τις προσλήψεις στη Νομική Υπηρεσία. 

Αγάπησα όμως, πρέπει να σας πω, εκείνο το «ενέργεια ή παράλειψη με τρόπο που δυνατόν να δυσφημίσει το κύρος της Υπηρεσίας» το οποίο βάλατε. Δεν διευκρινίσατε την υπηρεσία αλλά υποθέτω ότι δεν είναι τη Νομική Υπηρεσία που εννοούσατε έτσι;

Διότι εάν είναι αυτήν, τότε μπορεί να βγει και κάνας πικρόχολος να σας ρωτήσει πού πάνε οι δικές σας ευθύνες ως προϊσταμένου και εάν κλείνει το θέμα με δύο ή τρία (σ.σ. ας τα κάνουμε δυόμισι να το συμβιβάσουμε) πειθαρχικά για τον, κατ’ ισχυρισμό, χαλασμένο υπολογιστή και το gmail, δεδομένης της σοβαρότητας της ουσίας του θέματος η οποία αγγίζει και εσάς.

Και λέω, κατ’ ισχυρισμό χαλασμένο, διότι εάν τον πέταξε στο εξωτερικό η κυρία Λοϊζίδου, όπως λέτε, δεν μπορεί να τον βρήκατε και να διαπιστώσατε ότι ήταν όντως χαλασμένος. Αυτό είναι η δική της θέση –και για το χαλασμένο και για το εξωτερικό– την οποία υιοθετήσατε χωρίς να μας εξηγήσετε το γιατί.

Εκτός κι αν πήγατε εκεί που τον πέταξε και ψάχνατε στα σκουπίδια. Ελπίζω να μην έγινε τέτοιο ρεζιλίκι. Αρκετά ρεζιλίκια υπέστη η χώρα διεθνώς, η δημοκρατία και η ελευθεροτυπία εσχάτως, από αυτή την ιστορία και από τους δικούς σας χειρισμούς.

Και ξέρετε, μετά, τι άλλο θα πουν οι πικρόχολοι. Εάν θεωρήσατε δεδομένο ότι ήταν χαλασμένος και πετάχτηκε στο εξωτερικό χωρίς να τον δείτε, θα διερωτηθούν και εδώ δεν θα έχουν και πολύ άδικο: έτσι είναι που διερευνάτε τις υποθέσεις εκεί στη Νομική Υπηρεσία;

Και θα σας πουν, πως εάν όντως αυτή είναι η σοβαρότητα που σας χαρακτηρίζει, no wonder, που λένε και οι Εγγλέζοι, για την οικτρή κατάληξη της διερεύνησης του σκανδάλου της οικονομίας από την Εισαγγελία, επί των δικών σας ημερών. Φαρμάκι στάζουν αυτοί, κύριε Κωστάκη μου.

Ειρήσθω εν παρόδω: επειδή θα κλείσουμε διετία από την καταγγελία της Accept για τις ρατσιστικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου –ήταν και η Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού χθες και βολική για τη Νομική Υπηρεσία δεν τη λες με την αδιαφορία η οποία επιδείχθηκε στην εξέτασή της έστω ή στην αποστολή μιας απάντησης– διαβάζοντας και τα χθεσινά με τον «χαλασμένο» και «πεταμένο στο εξωτερικό» υπολογιστή, θέλω να σας ρωτήσω κάτι…

Ήταν μήπως στον «χαλασμένο» και «πεταμένο στο εξωτερικό» υπολογιστή το έγγραφο με την καταγγελία; Γι’ αυτό δεν απαντήσατε ποτέ; Διότι, δεδομένου και του πώς σπεύσατε την άλλη φορά με τις ρατσιστικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για τους Τουρκοκύπριους, όχι μόνο να τον αθωώσετε αλλά και να τον σεκοντάρετε με πολιτικά σχόλια, μπορεί και εδώ να δώσετε πάλι λαβές για συνειρμούς και σχόλια.

Αν ήταν στον υπολογιστή, να τους πω να σας την ξαναστείλουν.

Είμαι σίγουρος πως θα χειριστείτε τον Αρχιεπίσκοπο και τον τρόπο με τον οποίο εξέθεσε σε μίσος χιλιάδες ανθρώπους που πληρώνουμε τον μισθό σας, ίσως όχι με την ίδια αυστηρότητα που χειριστήκατε τον αγγελιαφόρο στην υπόθεση Λοΐζίδου, τον Τύπο δηλαδή, σίγουρα όχι με τη φοβερή αυστηρότητα που κατέληξε στις 2,5 πειθαρχικές, οπωσδήποτε όχι με την απίστευτη αυστηρότητα έναντι του εαυτού σας και των δικών σας ευθυνών στην υπόθεση αυτή αλλά, με κάποια τέλος πάντων… πώς να την πω… κάτι.

Διότι, όπως ορθώς υποδείξατε και χθες, το κύρος της Νομικής Υπηρεσίας ενδεχομένως να έχει δυσφημιστεί. Και έτσι όπως έγινε πια, νομίζω πως άλλο ρεζιλίκι δεν το αντέχει.

Εάν το αντιλαμβάνεστε κύριε Κωστάκη, είναι φυσικά ένα άλλο τεράστιο όσο και βασανιστικό ερώτημα.


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Η επανάσταση της υπομονής...Του Γιώργου Κακούρη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ, 15.11.2018

ΑΠΟΨΗ

Η ανυπακοή της Ιταλίας στην Κομισιόν

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΕΤΑΙΟΣ, 15.11.2018

ΑΠΟΨΗ

Σε γνωρίζω από τη γεύση / του Εκμέκ την τρομερή

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 15.11.2018

Επιστροφή
στην αρχή