Προπολεμικός αγροτουρισμός στο Πέλλα Παΐς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Ένας βοσκός ονόματι Ανδρέας Αδάμου από το Πέλλα Παΐς, τα καλοκαίρια πρόσφερε και υπηρεσίες αγροτουρισμού με γαϊδούρια στον Πενταδάκτυλο.

 

 

Ο Βάσος Χρίστου, ο άνθρωπος τον οποίο ο «Π» συνόδευσε την περασμένη εβδομάδα στο Πέλλα Παΐς για να γράψουμε την ιστορία του, καθώς διασχίζαμε τις πρόποδες του Πενταδακτύλου, θυμήθηκε το εξής: Ο συγχωριανός του, ένας βοσκός ονόματι Ανδρέας Αδάμου, τα καλοκαίρια πρόσφερε και υπηρεσίες αγροτουρισμού με γαϊδούρια.

Νοίκιαζε όσα γαϊδούρια δεν ήθελαν οι ιδιοκτήτες τους την ημέρα εκείνη και πρόσφερε μία εκδρομή στον Πενταδάκτυλο στους τουρίστες που κατέβαιναν στο χωριό από την Κερύνεια. Από ένα μονοπάτι ανέβαιναν στην περιοχή Ασιεντρούσας με τα γαϊδούρια κομβόι. Χρέωνε την εποχή εκείνη τρεις λίρες, ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό, αλλά τους πρόσφερε και πρόγευμα και μεσημεριανό...Χαλούμι, ελιές, ψωμί, όλα χωριάτικα με ντομάτες κι αγγούρια του χωραφιού. Οι τουρίστες λέει ο Βάσος Χρίστου έρχονταν μάλλον από το ξενοδοχείο του Κατσελλή στην Κερύνεια και τρελαίνονταν για τις βόλτες με τα γαϊδούρια.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Επόμενο άρθρο:

Αφιέρωμα

Πώς έφτιαχναν κουπέπια με φύλλα από κυκλάμινα στο Πέλλα Παΐς (βίντεο)

Τα κουπέπια με τα καντηλόφυλλα ψήνονταν συνήθως μέσα σε μια κατσαρόλα στην οποία η νοικοκυριά έφτιαχνε κολοκάσι, ώστε να ψηθούν με το ζουμί του.

02 / 04
Επιστροφή
στην αρχή