Προεδρία της Δημοκρατίας:Xωρίς χρονικό όριο ο διάλογος για την Παιδεία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Χωρίς χρονικό όριο θα διεξαχθεί ο διάλογος που θα ξεκινήσει αύριο μεταξύ του υπουργού Παίδειας και των εκπαιδευτικών οργανώσεων

Χωρίς χρονικό όριο θα διεξαχθεί ο διάλογος που θα ξεκινήσει αύριο μεταξύ του υπουργού Παίδειας και των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Σε ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρει πως ο διάλογος θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί, σημειώνοντας ωστόσο παράλληλα ότι είναι ωφέλιμο οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατά τη συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών και τους οργανωμένους γονείς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Παιδείας, στο Προεδρικό Μέγαρο, αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα διάλογος σχετικά με τον εξορθολογισμό στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και την αναθεώρηση του συστήματος απαλλαγών από διδακτικό έργο.

Συμφωνήθηκε ότι ο διάλογος του Υπουργείου Παιδείας με τους εκπαιδευτικούς και τους οργανωμένους γονείς θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα. 

Χτες Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία ο Υπουργός Παιδείας απουσίαζε στο εξωτερικό, σε υπηρεσιακό ταξίδι, εκλήθησαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις να παραλάβουν από το Υπουργείο στοιχεία που είχαν ζητήσει ενόψει του διαλόγου και αύριο Τετάρτη εκλήθησαν από τον Υπουργό για να ξεκινήσει ο διάλογος.

Διευκρινίζεται ότι παρά τη συναντίληψη ότι οι διαδικασίες είναι ωφέλιμο να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, δεν υπάρχει χρονικό όριο για το διάλογο που ξεκινά αύριο το πρωί. Ο διάλογος μπορεί να συνεχιστεί για όσο χρόνο κριθεί ότι είναι απαραίτητο.

Αναμένουμε ότι με εποικοδομητικό πνεύμα θα καταστεί δυνατόν να καταλήξουμε μέσα από συναίνεση σε αποφάσεις για τον εξορθολογισμό του συστήματος, προς όφελος της εκπαίδευσης και της αποτελεσματικότερης λειτουργίας του δημόσιου σχολείου.

 


Επιστροφή
στην αρχή