Προδρόμου για καύσιμα: Έλεγχοι μόνο για αποτροπή παράνομης εμπορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Τυχόν έλεγχοι που γίνονται από κρατικές Υπηρεσίες, σχετικά με τη διακίνηση καυσίμων θα αφορούν μόνο στην αποτροπή της παράνομης εμπορίας

Η Κυβέρνηση δεν θα παρεμποδίσει τη διακίνηση απλών πολιτών διευκρινίζει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σχολιάζοντας το θέμα που προέκυψε με τους έλεγχους στα καύσιμα από τα κατεχόμενα.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ακόμη ότι οι έλεγχοι θα αφορούν μόνο στην αποτροπή της παράνομης εμπορίας.

Διαβάστε επίσης: Κίνηση απόγνωσης για «ψευδοκαύσιμα»

Αναλυτικά η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου:

Πολιτική του κράτους είναι να μπορούν οι πολίτες να διακινούνται σε όλη την επικράτεια της Δημοκρατίας, τηρουμένων των όσων προβλέπονται από τον ειδικό «Κανονισμό της Πράσινης Γραμμής».

Τυχόν έλεγχοι που γίνονται από κρατικές Υπηρεσίες, σχετικά με τη διακίνηση καυσίμων -όπως και άλλων προϊόντων- θα αφορούν μόνο στην αποτροπή της παράνομης εμπορίας.

Η Κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει ούτε και πρόκειται να παρεμποδίσει τη διακίνηση των απλών πολιτών.

Επιστολή από το ΥΠΕΞ

Εν τω μεταξύ σε δηλώσεις του στον «Πολίτη 107.6», ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε πως το καθεστώς της διέλευσης προϊόντων δια μέσου της πράσινης γραμμής, το οποίο καθόρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2004, αφορά θέματα εμπορικής χρήσης προϊόντων.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι το Τελωνείο θα πρέπει να δώσει διευκρινίσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως πληροφορείται το politis.com.cy, το Υπουργείο Εξωτερικών ετοιμάζει επιστολή προς το Τμήμα Τελωνείων αναφορικά με τους έλεγχους στα καύσιμα, στην οποία θα αναφέρεται ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ιδιώτες, αλλά μόνο αν κάποιοι τα εκμεταλλεύονται για εμπορικούς σκοπούς.


Επιστροφή
στην αρχή