Προχωρά η Επιτροπή Ασυμβιβάστου με την υπόθεση Σ. Χάσικου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Για τον ορισμό της ημερομηνίας της ακρόασης, είχε ενημερωθεί προ 15 περίπου ημερών ο υπουργός και ο δικηγόρος του κ. Αλέκος Μαρκίδης

H εξέταση της καταγγελίας για πιθανό ασυμβίβαστο του υπουργού Εσωτερικών, λόγω ενοικίασης στο κράτος κτηρίου από εταιρεία στην οποία είναι μέτοχος, συνεχίζεται από την Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβιβάστου η οποία χθες είχε ορίσει συνεδρία για την ακρόαση του κ. Χάσικου. Στην επιτροπή δεν συμμετέχει το μέλος της Ρέα Γεωργίου, την εξαίρεση της οποίας είχε ζητήσει ο κ. Χάσικος.

Για τον ορισμό της ημερομηνίας της ακρόασης, η οποία συνεπάγεται ότι η επιτροπή έκρινε πως εκ πρώτης όψεως υπάρχει ασυμβίβαστο, είχε ενημερωθεί προ 15 περίπου ημερών ο υπουργός και ο δικηγόρος του κ. Αλέκος Μαρκίδης. Ο κ. Μαρκίδης εξήγησε γραπτώς στην επιτροπή πως ήταν πολύ δύσκολο να προδικαστεί η ημερομηνία για τον πελάτη του ενώ προ τριών ημερών και μετά από νέα επιστολή της επιτροπής ο δικηγόρος του κ. Χάσικου απάντησε ότι θα αποστείλει γραπτώς τις θέσεις του ΥΠΕΣ. Συνεπώς χθες η επιτροπή συνήλθε για την εξέταση άλλων θεμάτων που εκκρεμούν ενώπιόν της.

Η πιο πάνω διαδικασία και τα χρονοδιαγράμματα που δίνονται πηγάζουν από τους κανονισμούς που ετοίμασε η Επιτροπή Ασυμβιβάστου και εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο πλην όμως πηγαινοέρχονται στη Βουλή από το 2011 χωρίς να εγκρίνονται για λόγους που μόνο το νομοθετικό σώμα γνωρίζει. Όπως πληροφορείται ο «Π» η επιτροπή αξιοποιεί τους εκκρεμούντες κανονισμούς ως εσωτερικούς κανονισμούς, με την επίκληση μάλιστα και νομικού προηγούμενου, απορρίπτοντας έτσι τη θέση του κ. Μαρκίδη πως εν τη απουσία κανονισμών δεν μπορεί να συνεχίσει την εξέταση της καταγγελίας κατά του κ. Χάσικου.

Σύμφωνα λοιπόν με τους κανονισμούς η επιτροπή, σε περίπτωση που κατά την κρίση της φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι η προς διερεύνηση ενέργεια, δραστηριότητα ή ιδιότητα συνιστά λόγο ασυμβιβάστου, καλεί εγγράφως τον καθ’ ου η έρευνα, εν προκειμένω τον κ. Χάσικο, να παρουσιασθεί ενώπιόν της, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, ώρα και τόπο, για να ακουσθεί ή, εάν επιθυμεί, να υποβάλει, μέσα σε 15 ημέρες από την ημερομηνία που οφείλει να παρουσιασθεί, τις παραστάσεις του εγγράφως, μαζί με όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.

Στη βάση των πιο πάνω η επιτροπή θα αναμένει τις γραπτές παραστάσεις από τον δικηγόρο του κ. Χάσικου και έχει ορίσει νέα συνεδρία μετά την παρέλευση των 15 ημερών για να τις εξετάσει. Ακολούθως, αξιολογώντας τα ενώπιόν της στοιχεία, είτε δεν θα αποδεχθεί την ύπαρξη ασυμβιβάστου απαλλάσσοντας τον κ. Χάσικο, είτε θα την αποδεχθεί συντάσσοντας το πόρισμά της εντός 40 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας 15 ημερών. Το πόρισμα της επιτροπής, σύμφωνα με τους κανονισμούς, κοινοποιείται εγγράφως στον καθ’ ου η έρευνα και, εμπιστευτικώς, στον προκαλούντα την έρευνα, ενώ αν τελικά υπάρξει πόρισμα για τον ΥΠΕΣ τότε θα κατατεθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος και τον διόρισε.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για δραματικές συνέπειες από την ερημοποίηση προειδοποιεί η Κομισιόν

Πολίτης News, 18:54 (τελευταία ενημέρωση 18:54)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο ΓΝ Λευκωσίας 29χρονη που τραυματίστηκε σε οδικό ατύχημα στην Πάφο

Πολίτης News, 18:36 (τελευταία ενημέρωση 18:36)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοτζιάς: Κομβικό ζήτημα για την Ανατολική Μεσόγειο το Κυπριακό

Πολίτης News, 18:04 (τελευταία ενημέρωση 18:04)

Επιστροφή
στην αρχή