Πράσινο για τη δημοτική αγορά Λάρνακας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το έργο της νέας δημοτικής αγοράς αναμένεται να αναβαθμίσει το εμπορικό κέντρο της πόλης και να προσελκύσει περισσότερο κόσμο στο παζάρι

Σε τροχιά υλοποίησης μπήκε ένα από τα σημαντικότερα έργα που χρειάζεται το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας: Η ανέγερση της νέας δημοτικής αγοράς στο τέρμα της οδού Ερμού. Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι την περασμένη εβδομάδα κατακυρώθηκε η προσφορά σε εταιρεία και εάν δεν προκύψει προσφυγή στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών από κάποιον αποτυχόντα προσφοροδότη (η διορία εκπνέει την ερχόμενη εβδομάδα), τότε ο στόχος είναι να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το έργο της νέας δημοτικής αγοράς αναμένεται να αναβαθμίσει το εμπορικό κέντρο της πόλης και να προσελκύσει περισσότερο κόσμο στο παζάρι, καθότι η Λάρνακα από το 1996, οπότε κατεδαφίστηκε η παλιά αγορά, δεν διαθέτει δημοτική αγορά. Ο χώρος όπου λειτουργούσε παλιά η αγορά της πόλης έκτοτε χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης. Παράλληλα, ο κ. Βύρας είπε ότι προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς οι διεργασίες και για τα υπόλοιπα έργα υποδομής που θα χρηματοδοτηθούν από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ. Όπως ανέφερε, ο δημοτικός κήπος με τη νέα του μορφή εκτιμάται ότι θα παραδοθεί στο κοινό τους πρώτους μήνες του 2019, ενώ την ίδια ώρα ο Δήμος Λάρνακας βρίσκεται σε διαδικασία προκήρυξης των προσφορών για την ανάπλαση του υφιστάμενου κοινοτικού κέντρου, το οποίο προορίζεται να καταστεί ένα σύγχρονο πολυδύναμο κέντρο, όπου μεταξύ άλλων θα μεταφερθούν και οι εγκαταστάσεις του τοπικού ομίλου αντισφαίρισης για να αναδειχθεί το αρχαίο λιμάνι του Κιτίου, στην οδό Κιλκίς. Σε διαδικασία προσφορών βρίσκεται και η Λέσχη Λ/κας, στη Ζήνωνος Κιτιέως. Η προθεσμία υποβολής προσφορών για τα δύο αυτά έργα λήγει στις 3 Αυγούστου. Επειδή μεσολαβούν οι καλοκαιρινές διακοπές, στον Δήμο Λάρνακας εκτιμούν ότι η κατακύρωση των προσφορών θα γίνει μέχρι το τέλος ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Εφόσον δεν υπάρξουν προσφυγές στην Αναθεωρητική, τέλη του τρέχοντος έτους αναμένονται οι εργασίες και γι’ αυτά τα έργα. Ο δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε ότι τον ερχόμενο Νοέμβριο αναμένεται να προκηρυχθούν οι προσφορές και για τις πεζοδρομήσεις στο αστικό εμπορικό κέντρο της πόλης.


Επιστροφή
στην αρχή