Πρακτικός οδηγός εκπαιδευτικών πρώτης μέρας στο σχολείο

ΑΠΟΨΗ /ΣΤΗΛΕΣ
Δείξε ανέμελος και άνετος. Για τις κοπέλες καλύτερα αποφύγετε πολύ στενές και κοντές φούστες γιατί κιόλας την πρώτη μέρα έχει χειρονακτικές εργασίες

Τα σχολεία άνοιξαν.. και σε αντίθεση με πολλές άλλες δουλειές που λίγο πολύ είναι σταθερές, ο εκπαιδευτικός της Κύπρου αλλάζει συχνά σχολείο για διάφορους λόγους που δεν θα τους αναλύσουμε εδώ. Για όλους λοιπόν τους εκπαιδευτικούς που θα αλλάξουν ίδρυμα μα και για τους πρωτοδιόριστους ,η στήλη προσφέρει έναν απλό οδηγό επιβίωσης για τις πρώτες μέρες. Φτάστε στο σχολείο με κέφι. Αυτό σημαίνει να μην ξενυχτήσετε την προηγούμενη στην τηλεόραση ή με φίλους. Συνίσταται ύπνος στις 9 για τους πρωτοδιόριστους και 10 και 30 με 11 για τους πιο παλιούς είναι οκ. Μην καταναλώσετε πολλά οινοπνευματώδη ποτά. Ένα ποτήρι χλιαρό γάλα ή τσάι πράσινο είναι ότι πρέπει. Μην τσακωθείτε με τα παιδιά ή τη γυναίκα σας για οποιοδήποτε λόγο, θα το καταλάβει ο έμπειρος καθηγητικός σύλλογος και θα σας πάρει με κακό μάτι απ την πρώτη στιγμή. Ξεκινήστε νωρίς για το σχολείο.

Η ώρα προσέλευσης είναι 7 και 30 μα εσείς αν θέλετε να δείξετε τη συνέπεια σας να φτάσετε εκεί 7 και 15, όχι πιο πριν γιατί θα φανεί καθαρά πως το κάνετε για να σας δουν. Αφού φτάσετε 7 και 15 φροντίστε να παραγγείλετε καφέ απ την καντίνα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Μην πάρετε Θέρμο μαζί σας την πρώτη μέρα γιατί θα σας πάρει με κακό μάτι η κατινιέρισσα και θα μπλέξετε. Η καντίνα ενός σχολείου έχει τεράστια δύναμη που θα την αναλύσουμε προσεχώς. Βρείτε το σωστό παρκινγκ. Στα σχολεία πολλές φορές το παρκινγκ της πρώτης μέρας μένει για πάντα.  Καλό είναι να παρκάρετε σε σημείο κοντά στη έξοδο του σχολείου για να αποφεύγετε το μποτιλιάρισμα .Ρωτήστε από πού φεύγουν τα λεωφορεία. Δεν θέλεις κάθε φορά που θα σχολάς να στέκεσαι πίσω από αυτά τα τέρατα και να αναπνέεις το ντίζελ. Αφού φτάσετε λοιπόν νωρίς φροντίστε να σας δουν. Αν περνάτε από την γραμματεία ας πούμε και αυτή δεν σας προσέξει, κόψτε λίγο τον βηματισμό σας, σχεδόν σταματήστε μέχρι να γυρίσει να σας προσέξει. Μπορείτε να βήξετε, να προσποιηθείτε πως μιλάτε στο κινητό, να σκοντάψετε λίγο κλπ. Η γραμματεία τα λέει όλα μα όλα στον διευθυντή και αυτός θα μάθει πως πήγατε νωρίς και θα το εκτιμήσει. Πάρτε θέση στον καθηγητικό σύλλογο. Δύσκολη φάση αυτή επειδή οι θέσεις είναι συνήθως πιασμένες από τους πιο παλιούς.

Επιλέξτε λοιπόν προσεχτικά από αυτές που μένουν. Προτιμήστε κοντά σε ανεμιστήρα αν ιδρώνετε εύκολα ή δίπλα σε σώμα θέρμανσης αν κρυώνετε κατά τους χειμερινούς μήνες. Αποφύγετε θέσεις κοντά στο ψυγείο, θέσεις που δίπλα κάθονται οργανωμένοι φιλόλογοι, θεολόγοι, σχιζοφρενείς φυσικοί. Επίσης αποφύγετε θέσεις κοντά στο μεγάλο τραπέζι ,(μεγάλο τραπέζι ονομάζεται το τραπέζι που κάθεται η διευθυντική ομάδα στις συνεδριάσεις. Θα το ξεχωρίσετε και από το σχήμα που πολλές φορές είναι οβάλ. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς είναι συνήθως άδειο από απλούς καθηγητές με εξαίρεση τις εθνικές επετείους όπου γεμίζει αλμυρά, ταχινόπιτες και κρουασάν αμυγδάλου). Αν πάρεις θέση κοντά του δεν θα μπορείς να ησυχάσεις από το άγρυπνο βλέμμα των βοηθών στις συνεδριάσεις, να πεις καμιά κουβέντα με τον διπλανό σου ή να δεις το κινητό σου αν σου έστειλε κάποιος συγγενής μήνυμα. Σε κάθε περίπτωση η θέση που θα επιλέξεις την πρώτη μέρα είναι πέραν πάσης αμφιβολίας πρωτεύουσας σημασίας. Ντύσου όμορφα και σεμνά. Το ντύσιμο της πρώτης μέρας είναι σημαντικό να το επιλέξεις προσεχτικά πολλές μέρες πριν. Μην φορέσεις ας πούμε άσπρη κάλτσα και λουστρίνι μαύρο παπούτσι με μαύρο παντελόνι και άσπρο πουκάμισο. Θα μοιάζεις με γκαρσόνι και σίγουρα θα σε προσέξουν οι υπόλοιποι ταπεινοί καθηγητές και δεν θα ξεφύγεις από την κριτική τους. Το τζιν ή ένα απλό λινό παντελόνι είναι μια χαρά για την πρώτη μέρα. Από πάνω μπλουζάκι σιδερωμένο. Απέφυγε περίτεχνες ζώνες και πολύ καλά χτενισμένο μαλλί.

Δείξε ανέμελος και άνετος. Για τις κοπέλες καλύτερα αποφύγετε πολύ στενές και κοντές φούστες γιατί κιόλας την πρώτη μέρα έχει χειρονακτικές εργασίες και θα ζοριστείτε και δεν γνωρίζετε ακόμα τους συναδέλφους για να φορτώσετε τις δουλειές σ αυτούς.  Το χτένισμα σας να είναι επίσης σεμνό. Προτιμήστε να εμφανιστείτε με ίσιο μαλλί χωρίς πολλές πολλές ανταύγειες ειδικά αν είστε βοηθός διευθύντρια. Γνωρίστε τους συναδέλφους, κατά προτίμηση αυτούς που δεν δείχνουν ιδιαίτερα κοινωνικοί και χαρούμενοι. Αυτοί σίγουρα είναι και οι παλαιότεροι στο σχολείο και θα ξέρουν πολλά να σας πουν . Ένας καθηγητής που δείχνει ενεργητικός και χαρούμενος την πρώτη μέρα είναι σίγουρα ο πιο προβληματικός. Αποφύγετε τον πάση θυσία. Η επαφή σας με την πρώτη κατηγορία θα σας ενημερώσει μάλλον πιο αντικειμενικά για το νέο περιβάλλον που βρίσκεστε. Μην ρωτήσετε τι θα κάνουμε σήμερα. Αυτή η ερώτηση είναι δείγμα αδυναμίας χαρακτήρα, έλλειψη πείρας και μπορεί να σας στιγματίσει για πάντα. Απλά κάντε ότι μπορείτε. Ισιώστε τσαλακωμένα πετσετάκια, βάλτε σε σειρά τα βιβλία, καθαρίστε με βρεγμένο χαρτομάντιλο τραπέζια που ξέχασαν οι καθαρίστριες, διαβάστε τις ανακοινώσεις κλπ.  Μην γελάτε δυνατά στον μεγάλο καθηγητικό σύλλογο. Αν δείτε κάτι και σας έρθει να γελάσετε συγκρατηθείτε. Το έντονο γέλιο την πρώτη μέρα του σχολείου είναι δείγμα ανωριμότητας.

Παραμείνετε συγκρατημένοι και όταν θα γνωρίσετε τη διευθύντρια μην πάρετε μεγάλο θάρρος και της ανοιχτείτε πολύ. Ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβει μια διευθύντρια, μπορεί να κρύβει τα πάντα , το σατανά ή τον άγγελο και κάποτε να σμίγουν αυτοί οι δύο μεταξύ τους. Πρόσεχε επίσης τους βοηθούς αφού αυτοί είναι οι απόστολοι της διευθύντριας. Της τα λένε όλα χαρτί και καλαμάρι. Ήξερα μια διευθύντρια που γνώριζε τι έφαγε το προηγούμενο βράδυ μια ανορεξικιά θεολόγος. Η διευθύντρια κακώς θεωρούσε πως η νευρική ανορεξία της συναδέλφου ήταν η αιτία που έβγαζε φωτοτυπίες τις προφητείες του γέροντα Παίσιου στους μαθητές, και βάλθηκε να την βοηθήσει με το να κατασκοπεύει επακριβώς την νυχτερινή της δίαιτα.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Διορισμοί και ξάφνιασμα πάνε μαζί. Γιατί, όμως, μάνα μου;

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 09:35 (τελευταία ενημέρωση 09:35)

ΑΠΟΨΗ

Χειροπέδες στα χέρια που αρνούνται να πιάσουν όπλο

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 18.01.2019

ΑΠΟΨΗ

Συντελεστές Τάσσου από Αναστασιάδη

ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, 18.01.2019

Επιστροφή
στην αρχή