Πώς θα είναι η Βουλή με το dress code του κ. Συλλούρη;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνειρμούς που παραπέμπουν στην… Βουλή των Λόρδων προκάλεσε η εξαγγελία του Πρόεδρου της Βουλής για θέσπιση ενδυματολογικού κώδικα στην Βουλή.

 

Τι όμως εννοεί ο Δημήτρης Συλλούρης όταν εξαγγέλλει την έναρξη συζήτησης με τα κόμματα για κατάληξη σε ενιαίο ενδυματολογικό κώδικα;  Όπως πληροφορείται ο politis-news αν και η εξαγγελία για έναρξη της συζήτησης αποσκοπεί κυρίως στην πάταξη φαινομένων ανομοιομορφίας στην εμφάνιση των υπαλλήλων της Βουλής, η κατάληξη της, μπορεί πράγματι να αγγίξει και τους ίδιους τους βουλευτές.

 

Εν αρχή οι… άλλοι

 

Αρχικά, όπως πληροφορείται o politis-news, στόχος του ενδυματολογικού κώδικα είναι να εξασφαλιστεί ομοιομορφία στην εμφάνιση των εργαζομένων της Βουλής αλλά και των προσώπων που μπαίνουν στον χώρο του κοινοβουλίου για να εκτελέσουν συγκεκριμένη εργασία και να αποχωρήσουν. Όπως πληροφορούμαστε για τους υπαλλήλους της Βουλής υπάρχει η σκέψη να καθοριστεί ένας συγκεκριμένος κώδικας ενδυμασίας, ο οποίος να περιλαμβάνει ενδύματα καθορισμένου χρώματος.

Αναφορικά με τα πρόσωπα που δεν εργάζονται μόνιμα στην Βουλή, ο ενδυματολογικός κώδικας φαίνεται ότι θα είναι πιο χαλαρός. Συγκεκριμένα για τους δημοσιογράφους, υπάρχει η σκέψη να υποχρεούνται να φέρουν όλοι διακριτικά με την ιδιότητα τους όταν εισέρχονται στη Βουλή ενώ για άλλους εργαζόμενους όπως κούριερ θα γίνει σύσταση όπως εισέρχονται στη Βουλή ευπρεπώς ντυμένοι.

Βουλευτές με στολή;

 

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή, αν και οι συνειρμοί που προκλήθηκαν με την εξαγγελία του ενδυματολογικού κώδικα παραπέμπουν στην βουλή των λόρδων, ο στόχος της πρότασης δεν είναι η μετατροπή της κυπριακής βουλής σε κάτι που θα μοιάζει με το βρετανικό κοινοβούλιο.  Πρόσωπα που βρίσκονται στον περίγυρο του νέου προέδρου της Βουλής εκτιμούν ότι η πρόταση για εφαρμογή ενδυματολογικού κώδικα σχετίζεται με παλαιότερες μελέτες που έγιναν για λογαριασμό της Βουλής, οι οποίες περιλαμβάνουν παραδείγματα ξένων κοινοβουλίων τα οποία σύμφωνα με τις εν λόγω μελέτες, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν  ως…«στυλιστικά πρότυπα» για την κυπριακή Βουλή.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως ο νέος πρόεδρος της Βουλής, μετά από επίσκεψη του στο κοινοβούλιο του Ισραήλ είχε δηλώσει εντυπωσιασμένος από την εικόνα των ισραηλινών βουλευτών οι οποίοι εντός κοινοβουλίου φορούν γκρι πουκάμισα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του politis-news, ένας ανάλογος ενδυματολογικός κώδικας, θα ήταν το ευκταίο σενάριο για τον πρόεδρο της Βουλής.


Επιστροφή
στην αρχή