Πώς ήταν το Μάτι πριν παραδοθεί στις φλόγες - ένα βίντεο για το πριν

BUZZLIFE /PEOPLE

Ένα πρόσφατο βίντεο για το Μάτι. Ένας οικισμός μέσα στο πράσινο, με καταγάλανα νερά, κόσμο που έκανε βουτιές και βόλτες στη μαρίνα.

Αυτό ήταν το Μάτι, πριν χαθεί μέσα στις φλόγες. Στην όμορφη μεριά της ανατολικής Αττικής, στο νοτιότερο σημείο των συνόρων με τη Ραφήνα. Την ονομασία του έλαβε, πιθανώς, λόγω της επιβλητικής θέας προς τη θάλασσα.

Το Μάτι πρωτοκατοικήθηκε τη δεκαετία του '60, ως αραιοκατοικημένος παραθεριστικός οικισμός στην αρχή με εξοχικές κατοικίες. Το 1965 ιδρύθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Μάτι Αττικής (ΝΑΟΜΑ) με σκοπό την προώθηση της ιστιοπλοΐας και άλλων αθλημάτων, όπως θαλάσσιο σκι και βόλεϊ.

Η πιο γνωστή και πολυσύχναστη παραλία της Ραφήνας, ήταν το Κόκκινο Λιμανάκι - λόγω του χρώματος που έχουν τα βράχια τα οποία της χαρίζουν και την πολύτιμη σκιά τους τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μια αμμουδερή παραλία με λίγο βότσαλο, γαλαζοπράσινα νερά και εύκολη πρόσβαση. Απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από το λιμάνι της Ραφήνας. Από το 2000 και εντεύθεν ο οικισμός σημείωσε μεγάλη ανάπτυξη, έγινε πυκνοκατοικημένος, αλλά δεν έχασε ποτέ τον παραθεριστικό του χαρακτήρα. 

Όλες αυτές οι εικόνες βέβαια είναι παρελθόν αφού η καταπράσινη περιοχή έχει μεταβληθεί σε κρανίου τόπο. Τα μηνύματα πολλά, αρκεί να γίνουν κάποτε μάθημα, πράξη και στάση ζωής. 


Επιστροφή
στην αρχή