Πώς είναι σήμερα ο «Ιησούς» του Τζεφιρέλι

BUZZLIFE /PEOPLE

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ του Φράνκο Τζεφιρέλι αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Μεγάλης Εβδομάδας, με σταθερή θέση στο τηλεοπτικό μενού των ημερών

Ο Ρόμπερτ Πάουελ που ενσάρκωσε τον Χριστό την τελευταία στιγμή πήρε τον ρόλο για τον οποίο προορίζονταν είτε ο Αλ Πατσίνο, είτε ο Ντάστιν Χόφμαν και έκανε τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρα του. Από τότε έχει καταφέρει αν συμμετάσχει σε κάποια βρετανικά σήριαλ και ταινίες που δεν είχαν κάτι το ιδιαίτερο.

Ο ίδιος δεν κρύβει ότι θέλει να μείνει στην κινηματογραφική ιστορία ως ο ηθοποιός που έκανε τον Χριστό στην μεγάλη παραγωγή του Τζεφιρέλι. Σε ό,τι έχει να κάνει με τν σημερινή του εικόνα φυσικά τα χρόνια έχουν αλλάξει και δεν θυμίζει σε πολλά από τον Ιησού από τη Ναζαρέτ.

Η σειρά γυρίστηκε μεταξύ 1975 και 1976 και προβλήθηκε για πρώτη φορά από το ιταλικό κανάλι RAI1 στις 27 Μαρτίου 1977. Στα γυρίσματα ο Πάουελ ήταν 31 ετών. «Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Τώρα, ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία», είχε δηλώσει στο παρελθόν ο ίδιος.


Επιστροφή
στην αρχή