Πώς απαντά η Κυβέρνηση στους εκπαιδευτικούς για τις αφυπηρετήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Δήλωση-απάντηση στις τοποθετήσεις του ΓΓ της ΠΟΕΔ Χάρη Χαραλάμπους εξέδωσε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου

Δήλωση-απάντηση στις τοποθετήσεις του ΓΓ της ΠΟΕΔ Χάρη Χαραλάμπους εξέδωσε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου.

Η κ. Βασιλείου αντικρούει τη θέση ότι η Κυβέρνηση προσπάθησε «να δελεάσει τις εκπαιδευτικές οργανώσεις μέσα από το σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης των εκπαιδευτικών», σημειώνοντας ότι «η Kυβέρνηση δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να ικανοποιήσει ένα αίτημα των εκπαιδευτικών οργανώσεων».

Διαβάστε επίσης: «Το ψεύδεσθαι είναι μάθημα που οι δάσκαλοι παραδίδουν στα παιδιά μας;»

H δήλωση της Κλέλιας Βασιλείου:

Μετά τις σημερινές τοποθετήσεις του κ. Χάρη Χαραλάμπους, αντιπροέδρου της ΠΟΕΔ σε ΜΜΕ, περί δήθεν προσπάθειας της Κυβέρνησης να δελεάσει τις εκπαιδευτικές οργανώσεις μέσα από το σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης των εκπαιδευτικών, η Κυβέρνηση επιθυμεί, για αποκατάσταση της αλήθειας, να αναφέρει τα ακόλουθα:

Στις 3 Αυγούστου 2018, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις κατέθεσαν κοινό έγγραφο με τίτλο «Εισηγήσεις για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς». Το κοινό έγγραφο παρουσιάζεται ως συνέχεια της κοινής συνάντησης τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 27 Ιουλίου 2018, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Διαβάστε επίσης: Προειδοποιεί την Κυβέρνηση ο Οδυσσέας: Πείτε «όχι» στις απαλλαγές

Στο Παράρτημα 1, σημείο 8 του κοινού εγγράφου με τίτλο «Εισηγήσεις της ΟΕΛΜΕΚ για ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς», αναφέρεται επακριβώς «Σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης των εκπαιδευτικών – παροχή κινήτρων για πρόωρη αφυπηρέτηση εκπαιδευτικών (βλ. κατάργηση σχετικών επιβαρύνσεων)».

Στο Παράρτημα 3, σημείο 4 του κοινού εγγράφου που αφορά εισηγήσεις της ΟΛΤΕΚ για αντιμετώπιση της κρίσης στον χώρο της εκπαίδευσης, αναφέρεται επακριβώς «Sχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης των εκπαιδευτικών  - παροχή κινήτρων για πρόωρη αφυπηρέτηση εκπαιδευτικών (βλ. κατάργηση σχετικών επιβαρύνσεων)».

Ως εκ τούτου η Kυβέρνηση δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να ικανοποιήσει ένα αίτημα των εκπαιδευτικών οργανώσεων - το οποίο για τρίτη φορά κατατέθηκε- και με μόνο στόχο την ομαλοποίηση της ήδη τεταμένης κατάστασης.


Επιστροφή
στην αρχή