Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι, στέβια και μέλι

BUZZLIFE /ΓΕΥΣΕΙΣ

Φτιάξτε την υπέροχη πορτοκαλόπιτα με στέβια και μέλι... Είναι ζουμερή, αφράτη, μοσχομυριστή και σίγουρα θα εντυπωσιάσει όποιον τη δοκιμάσει...

Υλικά
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου (χωρισμένα)

300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

150 γρ. στέβια

50 γρ. μέλι

50 γρ. λάδι καρύδας

3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ

¼ φλιτζανιού κονιάκ

1,5 πορτοκάλια ολόκληρα

1 βανίλια

αμύγδαλο καβουρντισμένο για γαρνίρισμα (προαιρετικό) 

Για το σιρόπι

2 ποτ. νερού

1,5 ποτήρι στέβια

4 κουταλιές σούπας μέλι

2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού

κομμάτια από κανέλα Κεϋλάνης

Εκτέλεση

  1. Στο καθαρό μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.

  2. Ακολούθως, βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα πορτοκάλια, αφού τα κόψουμε σε μικρά κομματάκια όπως είναι με τη φλούδα τους, μέχρι να λιώσουν. Τα αφήνουμε κι αυτά στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

  3. Σε μία τρίτη λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους με τη στέβια μέχρι να αφρατέψουν.

  4. Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, το κονιάκ, και τα πορτοκάλια. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και χτυπάμε για δύο λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε στο χέρι.

  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. 

  6. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση και να δέσουν. Χύνουμε λίγο-λίγο και σιγά-σιγά το ζεστό σιρόπι στην κρύα πορτοκαλόπιτα και την αφήνουμε να απορροφήσει. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με αμύγδαλα.

  7. Σερβίρουμε με λεπτές φλούδες πορτοκάλι στο πιάτο ή με κομμάτια πορτοκαλιού.  Το γλυκό τρώγεται και ζεστό. Με παγωτό βανίλιας είναι ένας υπέροχος συνδυασμός για το καλοκαίρι.

Η συνταγή ανήκει στη Μυράντα Λυσάντρου 

Καλή επιτυχία


Επιστροφή
στην αρχή