Πορνογραφία: Διαστροφής ανάγνωσμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκεκριμένα, κατόπιν σήματος από τη Europol, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΓΚΗΕ) οδηγήθηκε στο σπίτι του 20χρονου

Εμπλοκή στην ανάρτηση και στον διαμοιρασμό τεσσάρων αρχείων με παιδική πορνογραφία στην εφαρμογή messenger του facebook φέρεται να παραδέχθηκε 20χρονος από τη Σρι Λάνκα, στα ίχνη του οποίου έφθασε προχθές η Αστυνομία, ενώ χθες τέθηκε υπό εξαήμερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν σήματος από τη Europol, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΓΚΗΕ) οδηγήθηκε στο σπίτι του 20χρονου, ο οποίος ανακρινόμενος φέρεται να παραδέχθηκε ότι μέσω του facebook λάμβανε από διαδικτυακούς του φίλους αρχεία με παιδική πορνογραφία. Στη συνέχεια ο ίδιος τα διαμοίραζε σε δύο ομάδες στο messenger στις οποίες είναι μέλος, ενώ όταν του υποδείχθηκαν τα εν λόγω αρχεία που απέστειλε στο ΓΚΗΕ η Europol, ο ύποπτος φέρεται να τα αναγνώρισε και να ανέφερε ότι ήταν αυτά που ανέβασε στα δύο γκρουπ.

Ζητώντας την κράτηση του υπόπτου, ο αστυνομικός μάρτυρας ανέφερε ότι οι εξετάσεις θα περιλάβουν και το εάν στα αρχεία περιλαμβάνονται αναγνωρισμένα θύματα παιδικής πορνογραφίας και εάν κάποια από αυτά εντοπίζονται στην Κύπρο.


Επιστροφή
στην αρχή