Πόλεμος και Ειρήνη στο επιτελείο Μαλά

ΑΠΟΨΗ /ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Πώς βίωσαν συνεργάτες του υποψήφιου Προέδρου Σταύρου Μαλά τη «συνεργασία» με την εκπρόσωπο Τύπου Ειρήνη Χαραλαμπίδου;;

O ίδιος ο Σταύρος Μαλάς και η σθεναρή στήριξή του από έμπειρα στελέχη του ΑΚΕΛ έσωσαν την παρτίδα στις προεδρικές εκλογές, καθώς οι βασικές επιλογές του υποψήφιου Προέδρου δεν θεωρούνται από μέλη του επιτελείου του οι καλύτερες και οι πιο σοφές. Πρόκειται για τις επιλογές του Χρίστου Μέση, αλλά κυρίως της Ειρήνης Χαραλαμπίδου. Ο Χ. Μέσης δεν φάνηκε να έχει την εμπειρία για να πάρει στους ώμους του μια τέτοιου μεγέθους αποστολή και για αυτό γρήγορα το ΑΚΕΛ έριξε στα τηλεοπτικά πάνελ και στις δημόσιες παρεμβάσεις τον Στέφανο Στεφάνου, τον Γιώργο Λουκαΐδη, τον Άριστο Δαμιανού και τον βουλευτή Λάρνακας Γιώργο Γεωργίου. Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα της προεκλογικής καμπάνιας του Σταύρου Μαλά είχε ονοματεπώνυμο και λεγόταν Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Εριστική, συχνά αγενής, επιθετική για σκοπούς εντυπωσιασμού και με ατζέντα που είχε όλα τα στοιχεία που παρέπεμπαν στη δική της προβολή παρά στην προβολή του υποψήφιου Προέδρου.

Έχω μια καριέρα…

Μέλη του επιτελείου εξέφραζαν ψιθυριστά, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, τα παράπονά τους για την Ειρήνη, η οποία δεν μπορούσε να ελεγχθεί ούτε καν από τον Σταύρο Μαλά. Κάποιες φορές όταν της ζητούσαν περισσότερη συμμετοχή στην εκστρατεία, η Ειρήνη δήλωνε κουρασμένη και ανταπαντούσε πως έχει και μια πολιτική καριέρα να τρέξει. Ήταν φανερό ότι η προσωπική της προβολή είχε τεθεί ως ο υπέρτατος στόχος που έπρεπε να εξυπηρετηθεί και ο τίτλος της εκπροσώπου Τύπου βόλευε. Ενώ άλλα μέλη του επιτελείου βρισκόντουσαν νυχθημερόν στις επάλξεις, η Ειρήνη εμφανιζόταν κάποιες ώρες και κάποιες μέρες, γιατί, όπως λένε αυτοί που ξέρουν, θεωρούσε ότι τα Σαββατοκύριακα ήταν ιερά.

Έφυγε, ελάτε...

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου δεν διατηρούσε και τις καλύτερες σχέσεις με αρκετά μέλη του επιτελείου, και απέφευγε τις επαφές μαζί τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ορισμένοι συνεργάτες του Σταύρου Μαλά να αποφεύγουν να βρίσκονται στα γραφεία του επιτελείου με την εκπρόσωπο Τύπου, «καθώς το κλίμα γινόταν βαρύ και η ένταση ίσως να οδηγούσε σε εκρήξεις». Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις κατά τις οποίες όταν η Ειρήνη Χαραλαμπίδου αποχωρούσε από το επιτελείο έπεφταν μηνύματα προς όσους επέλεγαν να μην βρίσκονται ταυτοχρόνως μαζί της στον ίδιο χώρο: «Έλα, μόλις έφυγε». Αμέσως μετά οι υπό «δυσμένεια» συνεργάτες εμφανίζονταν στο επιτελείο για να βοηθήσουν. Οι ίδιοι άνθρωποι ανέφεραν πως μια από τις βασικές έγνοιες της Ειρήνης ήταν να ελέγξει τι γράφουν οι εφημερίδες για την ίδια, ώστε να κάνει τις σχετικές αναρτήσεις στο facebook, ενώ επεδίωκε και τις φωτογραφίες για τον ίδιο λόγο. «Αν προσέξετε», μας έλεγαν μέλη του επιτελείου, «από τις φωτογραφίες της Ειρήνης απουσιάζουν πάντα αυτοί τους οποίους δεν συμπαθούσε».

«Τη… την Αννίτα»

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ως εκ της θέσεώς της, έπρεπε να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές με την Αννίτα Δημητρίου και την Άννα Κουκκίδου Προκοπίου. Θεωρούσε πως είχε και τις δύο στο τσεπάκι της και δεν παρέλειπε να διαφημίζει την -κατά την άποψή της- υπεροχή της. Μια γρήγορη περιήγηση στις αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετή για να διαπιστώσει κάποιος το πόσο πολύ θεωρούσε ότι υπερτερεί έναντι πάντων στις δημόσιες εμφανίσεις. Σε μια περίπτωση επέστρεψε στο επιτελείο μετά από τηλεοπτική συζήτηση και με ύφος θριαμβευτικό ανήγγειλε στους παρευρισκόμενους: «Τη… την Αννίτα». Μόνο κάποιος βρέθηκε να της πει: «Κάτσε τη μάππα χαμαί». Όπως έλεγαν μέλη του επιτελείου, στην πραγματικότητα, η Αννίτα Δημητρίου σε κάθε εμφάνιση κέρδιζε πόντους απέναντι στην Ειρήνη Χαραλαμπίδου, «καθώς απέφευγε τις υστερίες και ουδέποτε είχε εισαγγελικό ύφος». Αυτή η στάση κέρδιζε τη συμπάθεια των ψηφοφόρων, όταν η Ειρήνη αισθανόταν ότι την κατατρόπωνε με υψηλούς τόνους και φωνές. Το ίδιο συνέβαινε και με την Άννα Κουκκίδου Προκοπίου. Στο τέλος της προεκλογικής εκστρατείας η Ειρήνη Χαραλαμπίδου απέφευγε να εμφανίζεται μαζί με την Αννίτα Δημητρίου. Όταν την καλούσαν δημοσιογράφοι, ρωτούσε αν είχαν καλέσει και την κ. Δημητρίου. Αν η απάντηση ήταν καταφατική, τότε από το επιτελείο εμφανιζόταν κάποιος άλλος, συνήθως ο Λεόντιος Φιλοθέου, ο οποίος ήταν καλά διαβασμένος, με χιούμορ και απέφευγε τη δημιουργία έντασης.

Μόνο τρεις λέξεις

Πριν ακόμα ο Σταύρος Μαλάς επιλέξει την Ειρήνη Χαραλαμπίδου ως εκπρόσωπο Τύπου, είχε μοιραστεί τις σκέψεις του με κάποια στελέχη του ΑΚΕΛ. Σε μια μάλιστα περίπτωση ένας εκ των σοβαρών προσωπικοτήτων του ΑΚΕΛ, και μέλος της Γραμματείας του κόμματος, ανέφερε στον Σταύρο Μαλά: «Ξανασκέφτου». Στην απορία του Σταύρου Μαλά, του ανταπάντησε με τρεις λέξεις: «Δεν έχει υπόθεση». Γρήγορα ο Σταύρος Μαλάς αντιλήφθηκε τι ήταν αυτό που του είχαν επισημάνει αρκετοί, αλλά ήταν πλέον αργά. Για τον λόγο αυτό επιστρατεύθηκαν πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος για να διαχειριστούν την κατάσταση. Με κόστος βέβαια, αφού στη συνέχεια ήταν εύκολη υπόθεση για τα αντίπαλα στρατόπεδα να ταυτίζουν τον κ. Μαλά με το ΑΚΕΛ.

Να μην εμφανίζονται

Ιδιαίτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε με έναν βουλευτή του ΑΚΕΛ και με μια γυναίκα που δεν ανήκει στο ΑΚΕΛ, αλλά συμμετείχε ενεργά και με επιτυχία στην προεκλογική εκστρατεία του Σταύρου Μαλά. Για τον βουλευτή είχε δώσει οδηγίες η κ. Χαραλαμπίδου να μην εμφανίζεται στις τηλεοπτικές συζητήσεις εκ μέρους του επιτελείου και για τη γυναίκα φρόντιζε να μην καλείται καν. Αυτές οι παρεμβάσεις δημιούργησαν και συγκρούσεις με δημοσιογράφους, καθώς η κ. Χαραλαμπίδου συνηθίζει να τηλεφωνεί σε κανάλια και εφημερίδες για να κάνει παρεμβάσεις. Συχνά με απειλητικό ύφος προειδοποιεί δημοσιογράφους ότι θα μιλήσει με «πιο πάνω», κάτι το οποίο κάνει. Την ίδια στιγμή γράφει ακατάπαυστα στο facebook για δημοσιογράφους που παίρνουν οδηγίες από το Προεδρικό κ.λπ., αποφεύγοντας να αναφερθεί στις δικές τις άκομψες παρεμβάσεις. Σαν να μην έφτανε αυτό, το βράδυ του debate σε κατάσταση παροξυσμού αποκάλεσε γυναίκα δημοσιογράφο του site Λαιμητόμος χοντρή με αποτέλεσμα να γίνει χαμός στα social media. Εν κατακλείδι, θα ήταν άδικο να θεωρήσει κανείς ότι ο κ. Μαλάς έχασε εξαιτίας της Ειρήνης Χαραλαμπίδου την προεδρία. Θα ήταν ωστόσο δίκαιο να ειπωθεί ότι η βουλευτής των Νέων Δυνάμεων ήταν ο αδύναμος κρίκος στο επιτελείο του.

 

 

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Μπράβο στους ΑΚΕΛ και Μαρκίδη

Πολίτης News, 15.12.2018

ΑΠΟΨΗ

Μην τον αφήσετε μόνο του... Του Χρύσανθου Μανώλη

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΜΑΝΩΛΗ, 15.12.2018

ΑΠΟΨΗ

Η απόδοση ευθυνών δεν λύνει το πρόβλημα

ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΜΑΣΤΑ, 14.12.2018

Επιστροφή
στην αρχή